Och jag vågar nästan påstå att detta är världens godaste tekakor, och de är så lätta att baka hemma att det nästan borde vara lag på att baka dem en gång i månden 🙂
Mjuka, fluffiga och så där perfekt fluffiga.
Det här behöver du :
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special
Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.
Servera sedan genast med smör, ost och god hallonmarmarmelad
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte heller DAGENS TIPS från mig och ÅHLENS där de har rea på mängder av smink, hudvård och parfymer. Kolla in här
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Tekakor är helt klart mitt favorit frukostbröd. Är dock bortskämd med ett konditori precis bredvid så handlar de där och har aldrig testat att göra egna. Men receptet är ju så enkelt så ska nog ge mig på det en dag. =)
Dina tekakor har jag bakat en gång, kanske dags att baka dom igen snart! 🙂
Precis vad jag behövde !!
Nu blir det till att baka när jag kommer hem från jobbet 🙂
Håller på att baka dem nu! Tack för tipset!
Måste bara återkomma och säga att receptet va ju fantastiskt! Enkelt, kort jästid och otroligt goda! Dottern med kompisar åt upp halva satsen så det blir till att baka flera! 🙂
Vad roligt att höra 😀
det var ett riktigt bra betyg det.
Kram
Hej! Tack för receptet. Ska jag absolut prova. 🙂 Är det vanlig sirap eller brödsirap till?
Jag har bara vanlig ljus sirap i denna.
Räcker det med så kort bästis alltså? Är det inte risk att det smakar sådär jästaktigt då?
Jästid ska det stå 😉
Nej den korta jästiden påverkar inte!
De smakar jättegott, så prova vetja 🙂
Testa att mortla två tsk kardemumma och tillsätt i degspadet, jättegott. Blir extra mjuka o glansiga om de penslas med kallvatten direkt efter ugn.
OMG!!!! Ser superduper smarriga ut (y) Dom ska vi prova att baka, så här sista veckan innan skolan börjar. Hoppas, hoppas dom är lätta 🙂 Kraaaam
Provade att baka dessa förra veckan en regnig dag. Superlätta att baka och mycket goda. Bytte ut några dl vetemjöl mot dinkelmjöl och det blev lyckat. Dags att baka dem igen, de tog slut otäckt fort!!
Vilket bra betyg va 😀
Kul att ni gillade receptet.
Hej! Bakar dessa med jämna mellanrum , de är verkligen bäst. Jag använder brödsirap och brukar byta ut några dl mjöl mot vad som finns hemma; sist var det grahamsmjöl,,fint rågmjöl, havregryn och lite solrosfrön och linfrön. Mums! Tack för en rolig blogg med underbara tips!
Sååå gooda! Tack för alla goda recept du ger oss 🙂
Hej tacl för recepten 🙂 brukar ofta gå in o kika här på din sida o baka lite av ditt 😉 brödet bakar ja med jämna mellanrum o bakverken likaså 🙂 har även testat din pannacotta 🙂 hoppas mer goa recept 🙂
Hej!
Du som bakar så mycket..
har du använt dig av Manitoa?
Skulle vara roligt att höra vad du tycker.
Hej!
Använder du varmluftsugn eller över/undervärderar när du bakar?
Alltid vanlig ugn. Två streck. 1 uppe och 1 nere 🙂
Hej
Passar ju perfekt till kvällens räksmörgås.
Tack för alla dina recept, har gjort flera saker av dem o det är riktigt gott.
Hej!
Kan man kalljäsa dessa?
Mvh/Petra
Hej
Min moster är allargisk mot gluten. Men älskar tekakor.
Hon har svårt att hitta Goa glutenfria tekakor och hon har de just nu lite jobbigt. Så jag skulle vilja baka lite till henne. Själv älskar jag detta receptet på tekakor och har bakat det massor med gånger.
Så därför undrar jag om du vet om och hur jag kan göra dessa glutenfria.
Mvh Jessica
Kan man använda torrjäst och hur gör man då? Bara hälla i mjölken i smöret eller på något annat sätt? Ursäkta om det är dum fråga men har aldrig använt torrjäst och det var det maken köpte hem sist.
Jag tror det står på torrjästen hur man gör ?
Ska det vara röd eller blå jäst 🙂
För bröd 🙂
Kan man göra dessa i förväg kvällen innan utan att grädda dom förens på morgonen?
Hej Jenny! Jag älskar detta recept och bakar det en gång i veckan. Jag undrar hur baktiden blir om jag skulle vilja baka tekakorna som ett helt bröd istället?
Med vänlig hälsning,
Nicole
HeJ jenny älskar dom här tekakorna gör dom ofta mvh monica
Saara … jag blandar torrjästen i mjölet
Kan hålla med om att det är världens godaste tekakor, har bakat många recept i mitt liv och detta recept är det absolut godaste!
Hur mycket jäst är ett paket jäst?
tack för ett bra recept blir så otroligt goda
Underbara thekakor. Men jag bytte ut sirap mot acacia honung. Och det vart suveränt bra. Orsaken till det är att sirap inte är det vanligaste i en affär här i Ungern
Vilket bra recept! Jättegoda tekakor.
Tack för ett toppenrecept! Barnens favorit när pappa ska baka 😊
Bakar dessa varje lördag. Veckans höjdpunkt😊
Brukar inte skriva kommentarer… men söte Jesus vilka goda tekakor. Och jag som inte kan baka matbröd alls lyckades.
Helt underbart recept på tekakor! Går så snabbt att göra och de blir så goda.
Jättegoda! Men blir bäst om man inte plattar till, efter de jäst på plåten..tycker jag!