. . . så är det denna ljuvligt goda jordgubbskräm. Barnen äter den som om den vore godis, och den är så enkel att göra. Den första omgången tog slut på ett nafs, så jag kokade den igen igår, nu på de sista 5 liter jordgubbarna vi hade i frysen sen självplocket. Mumsfillibabba.
Det här behöver du :
2 liter jordgubbar
4 dl vatten
2- 3 dl socker ( beroende på hur söta bären är)
Potatismjöl + lite vatten
Gör så här :
Mät upp jordgubbar, vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Sjud i cirka 10 minuter, och ta bort överflödigt skum med en sked.Rör ut potatismjöl med lite vatten och red av jordgubbskrämen, mixa den slät och smaka av. behövs ev. mer socker så får du reda med mer potatismjöl ( jag hade cirka 4 msk )
När den är tillräckligt slät och sockret löst sig så kan du häll upp i rengjord bringare och ställ in i kylskåpet. Kan serveras ljummen, men jag tycker den är allra godast iskall med mjölk, men det är såklart en smaksak
Mums vad gott.
Mums, har gjort hemmagjord jordgubbskräm flera gånger i sommar, tog det sista i morse, så det få nog blir en omgång till ; )