Vaniljpannacotta med jordgubbssirap

Tack Anna-Lena – detta är det bästa pannacottareceptet jag testat  ♥

Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost

Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät.

Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.

Fyll sedan på med jordgubbssirap  receptet hittar du här

5
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
11 år sedan

Jag skrev ju det när du fick receptet, har man väl gjort denna så vill man inte ha vanlig pannacotta

11 år sedan

Såg super gott ut.. Tar du på jordgubbsirapen precis innan servering el ska den stå med i kylen också? Sirapen serveras kall?

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
11 år sedan

Camilla , jag har min jordgubbssirap i kylen 🙂

Jennie
11 år sedan

Testade den ikväll med jordgubbssirapen också! Så gött och det var den godaste pannacottan jag ätit! Tack för en super blogg.

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
11 år sedan

Å vad roligt att höra! 🙂

Kram

Jill
11 år sedan

Räcker det till 6 personer ? Måste veta helt säkert 🙂 Tack för en super bra blogg

jennysmatblogg
Reply to  Jill
11 år sedan

Det beror hur mkt du häller upp i varje,
den är ganska mättanade. Så jag tycker absolut att det räcker till 6 lagom stora portioner.

Lycka till 🙂

Martina
10 år sedan

Så galet god! Succe på nyårsmiddagen.

Jennys_matblogg
Reply to  Martina
10 år sedan

Å vad roligt att höra

Anna
9 år sedan

Hej! Denna blir det imorgon på nyårsafton! Tycker det verkade enklare att göra pannacotta m gelesocker, tänkte prova! Vet Du hur mycket gelesocker (eller har en kvalificerad gissning) jag skall ta istället för gelatinbladen? Och man lär ju också ta lite mindre vanligt socker, då? Tacksam för din hjälp! Hälsar Anna

Liz
9 år sedan

He Jenny, tänkte testa att laga panacotta, jag har aldrig förr testat så detta blir första gången. Gelatin bladen lägger man de i blött i kallt vatten?

Jenny Warsen
Reply to  Liz
9 år sedan

Ja det stämmer 🙂

Ida
9 år sedan

Hej! Jag har vaniljpulver hemma från äkta vaniljstång. Hur mycket ska jag ta av det istället för 1 vaniljstång?
Mvh Ida

Emma
8 år sedan

Hej! Om man vill göra dubbelt så många, funkar det då att dubbla receptet rakt av tror du? 🙂

Jennie
7 år sedan

Hej
Vilken storlek har du på martiniglasen?

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
7 år sedan

Det ör nog rätt vanlig storlek :))

Nästa inlägg

Klassisk förrätt

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x