Körsbärskräm med vaniljsmak

Dagens sena sjusovarfrukost blev en sommarsöt körsbärskräm med smak av vanilj. 

 Det här behöver du :
500 gram urkärnade körsbär
5 dl vatten
1 vaniljstång
1 dl socker ( mer eller mindre beroende på hur söta bären är )
potatismjöl + vatten

Gör så här :
Lägg alla urkärnade körsbär i en kastrull med vatten & socker.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna lägg både frö och stång i vattnet.
Låt sjuda upp och koka i 10 minuter, plocka upp stången och red av med potatismjöl.
Jag hade cirka 1 1/2 – 2 msk låt sjuda upp och mixa krämen slät om du önskar.

Är krämen tillräckligt söt & tjock så häll upp den i en ren glaskanna och förvara kallt.

Serveras kall med mjölk,

1
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Len jordgubbskräm

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x