Jag har fortfarande hur många liter jordgubbar som helst i frysen. Men ett par liter försvann ner i denna krämen- vilket recept jag kommer använda mig av även i fortsättningen. Skillnaden från den ”vanliga” jordgubbskrämen jag brukar göra var att jag mixade den helt slät. Resultatet en len sommarsöt jordgubbskräm – 100 gånger godare än den man köper.
God till frukost , mellanmål eller bara därför att…
Det här behöver du :
2 liter jordgubbar
4 dl vatten
2- 3 dl socker ( beroende på hur söta bären är)
Potatismjöl + lite vatten
Gör så här :
Mät upp jordgubbar, vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Sjud i cirka 10 minuter, och ta bort överflödigt skum med en sked.
Rör ut potatismjöl med lite vatten och red av jordgubbskrämen, mixa den slät och smaka av. behövs ev. mer socker så får du reda med mer potatismjöl ( jag hade cirka 4 msk )
När den är tillräckligt slät och sockret löst sig så kan du häll upp i rengjord bringare och ställ in i kylskåpet. Kan serveras ljummen, men jag tycker den är allra godast iskall med mjölk, men det är såklart en smaksak 🙂
Jordgubbskräm påminner mig om när jag var liten… Ljummen kräm ned iskall mjölk. Jättegott!
Hej!
Tänkte bara höra hur länge du tror att krämen håller sig. Behöver man äta upp den direkt eller kan man ha den i kylen ett tag?
Tack för en bra blogg!
Eftersom det är en del socker i den så håller den ju lite längre.
1 vecka – 1 1/2 gissar jag 🙂
lukta och smaka på den om du är osäker.
Hur många portioner uppskattar du att det ger det här receptet?
Mycket god tack
Jag har nu gjort denne ”to die for” jurdgubbs kräm i 3 år. Fortfarende lika vällkommen i familj 😉
Kan man byta strösocker mot lättströ?