Om ni har börjat tröttna på grillat…. ( om man nu överhuvudtaget kan det) 😀
Så är väl biffar med sås och potatis något som man aldrig kan tröttna på.
Gott gott gott !
Det här behöver du :
Smör att steka i
1 kilo köttfärs ( blandfärs)
2 msk oxfond
1 riven gullök
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
Till såsen :
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
ev. någon droppe soyakulör
Tillbehör : kokt potatis
Gör så här :
Koka potatisen i saltat vatten. Värm upp ugnen på 80 grader ( till biffarna )
Blanda ihop alla ingredienser , och rulla och platta ut lagom stora pannbiffar,
fräs i smör tills de är genomstekta. Ta upp biffarna och lägg i en ugnssäkerform i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen. Låt småsjuda.
Klart att serveras med kokt potatis.
vem vann i tävlingen?
Kelloggs har utsett en vinnare och kontaktat denna.
Din blogg är bäst !!!
Vackraste Jenny. Fin på både utsida och insida <3
Vill bara säga att det är bra att dina recept är rejäla i mängd! Bra vare sig det går åt mycket en måltid av olika skäl, eller om man vill det ska bli över. Trött på bloggar med miniportioner. Bra här!
Hur länge brukar du ha biffarna i ugnen? Jag är så glad att jag hittade din matblogg, du räddar mina dagar
Tills de är klara. Provskär en 🙂