Blir det fler mulna dagar i sommar så kanske det vore på sin plats med ett bra kladdkake-recept tänkte jag. Dessa bakade vi – jag och den här lilla prinsessan – i en vanlig långpanna för att det skulle bli lättare att skära fina portionsbitar.
Nomi strösslade över lite färgglatt strössel för att det skulle se festligare ut.
Det här behöver du :
Smör & ströbröd till formen
3/4 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140 gram rumsvarmt mjukt smör
100 gram hackad valfri kvalitetschoklad
Gör så här :
Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm .
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter.
Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den, denna kladdisen var inne exakt 50 minuter.
Nu blev jag sååå sötsugen, de där kladdiga kakorna ser gudomligt goda ut,. Får springs ut i käket och leta reda på en frusen bananglass som substitut :p
Bra recept på kladdkaka kan man aldrig få för många av! Mums så gott!
Hon är söt som socker din dotter, precis som mor sin !
Vilket fint pimp och helt perfekt kladdig
Jaa, vad bra att göra kladdkakan i långpanna (y) och festligt med strösslet på!
Och dottern är ju som sagt söt som socker <3
Kraaaam
Fy vad gott det ser ut, och världens härligaste bilder!
Oh my gaaaad vad gott det ser ut! 😉 Detta recept måste testas. Är det 160° varmluft eller vanlig ugn? 🙂
Hej! 🙂
Underbart strössel vart har du köpt det!? kram! 🙂
Hej. Är det verkligen bara 3 fjärdedels dl mjöl som behövs? 🙂
Japp
Det står först att du använt vanlig långpanna, sedan står det ”smörj en form 20*20 cm”. Vilket ska det vara?