God kväll raringar,
Hoppas ni haft en härlig onsdag så här långt. Vi lämnade Öland efter lunch idag och har nu hunnit hem och påbörjat att packa upp. Tur att det blev ett besök vid stranden igår, för idag var det inte alls badväder – regn och kyligt i luften. Annat var det igår och det var faktiskt riktigt ljummet i vattnet – även om jag hellre sitter och bygger sandslott än att bada om det är under 25 grader 🙂 Men barnen badade och for runt och jagade småfisk i vattnet mest hela dagen. Innan vi for iväg till vackra Äleklinta och grillade hamburgare & fikade.
Tidigare i veckan åt vi en god kycklingrätt som jag inte hunnit skriva om. Den kan serveras med potatis, ris eller som i detta fallet en god pasta.
Självklart med en god sallad till , och själv är jag löjligt förtjust i citron och tycker det är gott att pressa över salladen.Klyfta och lägg runt salladsskålen så får man välja själv- jag tycker att det är både friskt och fräscht.
Det här behöver du till 4 personer:
Pasta
800 gram kycklingfile
4 dl grädde
200 gram philadelphiaost
5 msk soya
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk sambal oelek
salt & peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingen i en ugnssäkerform. Och vispa i hop ingredienserna till såsen i en kastrull.
Häll de sedan över fileerna och ställ in i mitten av ugnen. Beroende på hur tjocka fileerna är – men efter 20- 30 minuter i ugnen ( kolla så att kycklingen är genomstekt )
Servera sedan direkt med pasta.
Dessa söta servertterna hittade jag på hm.se
Alltså dina sallader som du har till maten går ju inte av för hackor – ser alltid så mumsiga & fräscha ut! 🙂
Hej! Detta receptet är ett av min familjs favoriter, fast i mitt recept är det crème fraîche istället för philadelphiaost oxå har jag i en vitlöksklyfta. Man kan även göra det med fläskfilé. Mums!
Ha det bra o tack för en bra o inspirerande blogg.
/anna
Roligt att höra! 🙂
Och tack.
Kram
Det ser väldigt gott ut och fräscht med citron. Såserna du gör ser alltid så härligt fluffiga ut.
Hej fina du ! Detta ser gott ut ,vilken soja använder du ? Tack för en mysig blogg kram
Hej Lotta,
det går bra med vilken som.
Nu hade jag en kinesisk variant.
kram,
Hej, tänkte testa den här maträtten nästa helg, ser sjukt gott ut!
Hade bara en liten fråga.. När du skriver ”grädde” i dina recept, menar du vispgrädde då eller matlagningsgrädde? Antar att det är matlagningsgrädde men vill helst vara 100 % säker. Är rätt ny med att testa mat så vill inte göra fel 🙂 tack!
// Sarah
Hej Sara,
Jag använder bara vispgrädde i mina maträtter. Men vill du ha matlagningsgrädde så går det bra 🙂