Hej och trevlig lördag önskar jag från ett ganska soligt öland.
Vi dök upp här igår, för att fira Tobias som fyllde år i veckan. De bjöds på middag för hela släkten, och vi åt en perfekt krämig lasagne och fikade på en god tårta, innan vi spelade brännboll & kubb. Väldigt trevligt. Och det blev den andra tårtan vi åt igår – eller närmare bestämt tredje om vi räknar in smörgåstårtan 🙂 Mamma bjöd ju nämligen på en Petit choux – tårta när vi var där vid lunch igår.
Det här behöver du :
2 dl vatten
75 gram smör
2 dl mjöl
3 ägg
Tips på fyllning : Vispad grädde , vanilj kräm , sylt eller bär.
Smeten gör du så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Koka upp vattnet + smöret i en kastrull , och smöret skall smältas helt.
Vispa kraftigt ( elvisp ) och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så knäck i ett ägg i taget fortfarande under kraftig omrörning. När det är en kletig och jämnt blandad smet så spritsar du i den i en ring med hjälp av spritspåse. Du kan forma den lite efterhand eftersom den är så ”seg”, om du vill ha en rundare form os.v
Grädda i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter tills de har fått färg och blivit lätta och luftiga. Låt sedan svalna på galler medan du förbereder fyllningen.
Skär den sedan på längen så att du får en topp på tårtan
Fyll den sedan med valfri fyllning.
Och pudra över florsocker
Vilken fin tårta som dessutom ser väldigt smarrig ut 🙂
Muuuuuums.
Ser jättegott ut, får man testa någon gång!
Åh så läcker den verkar, måste testas inom kort!!