Tar en liten stund framför datorn nu när tiden finns, ska snart köra och hämta hem de stora barnen + kompisar. Jacob skulle bara kolla färdigt på fotbollsmatchen, så jag väntar på att de ska ringa 🙂 Såg att någon undrade om potatisen i inlägget tidigare … jo, ibland när den minsta här hemma tycker att den vanliga maten är lite mindre rolig att äta, så brukar det oftast hjälpa att döpa om maten lite och servera den lite roligare.
Som dessa små kungliga klyftpotatisar , de blev succe.
Det här behöver du :
Fast potatis
olivolja
ströbröd
flingsalt
Så här gör du :
Ställ ugnen på 200 grader, skala potatisen och forma den som små kunga kronor. Jag använder en fruktkniv, och skär i mitten på potatisen , mot mittenn i ett zickzack mönster, typ så här : VVVVVVVV Och när man gått hela vägen runt så är det bara att lyfta på locket så har du två st kungliga potatisar.
Pensla med mycket olivolja , strö över ströbröd och flingsalt och gör dem färdigt i ugnen.
Känn med en sticka så att de är klara.
Sedan klart att serveras.
Kommer hädanefter att ÄLSKA kungliga klyftpotatisar, ser såååå gott ut!
Hej Jenny! Hur skär du så fina potatisar? Dom var så söta och säkert mycket goda! Hade lust göra dom till kommande helg men klurade på om jag har tålamod att få dom så ”söta.
Hej Jenny! Hur skär du så fina potatisar? Dom var så söta och säkert mycket goda! Hade lust göra dom till kommande helg men klurade på om jag har tålamod att få dom så fina!
Ungefär som man gör med tomater man dekorerar med.
Jag använder en fruktkniv, och skär i mitten på potatisen , mot mittenn i ett zickzack mönster, typ så här : VVVVVVVV
Och när man gått hela vägen runt så är det bara att lyfta på locket så har du två st kungliga potatisar.
Lycka till.