Hej hallå och trevligaste lördagen till er!
Underbart med en solig lördag, vi har precis packat upp fikakorgen efter en heldag på lekplatsen. Besöker ni växjö så är strandbjörkets lekplats verkligen värt ett besök. Nu även helt nyrenoverat, och den är placerad trevligt med sjöutsikt. Vi brukat ta med lite bröd och mata ankorna också innan vi går hemåt… Ja ja… ett tips om ni ska besöka lilla stad i sommar. På facebook kan ni följa alla nya recept som kommer här på matbloggen-klicka HÄR
Sen måste jag bara skriva om de goda krabbelurerna vi gräddade i morse- kanske kan det vara något för er att pröva nu på påsklovet ?
De är godast precis nygräddade och påminner om amerikanska pannkakor och smakar mer åt friterade munk hållet.
Högsta betyg fick krabbelurerna av dessa busungar.
Det här behöver du :
1 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
Garnerning : strösocker
Gör så här :
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Jag hade en vanlig handvisp när jag vispade ner ett ägg i taget, och sedan vätskan.
Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut tre stycken krabbelurer i taget i stekpannan och stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg.
Under tiden fyller du en platt tallrik med socker och här ska du genast doppa de färdig gräddade krabbelurerna . Annars fastnar inte sockret.
Servera genast.
För att komma tillbaka tillmatbloggens framsida klicka HÄR
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och självklart ett litet klädtips inför helgen. För huuuuur snygga är inte jackorna på Bubbleroom.
Kolla in dem här
Sist i receptet står det 1 1/2 dl mjöl… menar du 1 1/2 dl mjölk?
Stämmer det, Råkade trilla bort en bokstav:-)
Hej!
Undrar. …du har skrivit 4 1/2 dl vetemjöl…..o sen längre ner 1 1/2 dl mjöl — HUR menar du då?
Ser ju übersmaskens ut 😛 En fråga bara: det står att smeten är till endast tre krabbelurer: Ska de vara i pannkaks-storlek eller plättstorlek? Brukar man vanligen ta en per person?
Tre i taget 🙂
Jag röstar på nr 13 ! Kommentaren i övrigt står kvar sedan tidigare
Undra om inte det är samma sak som vi brukar göra, fast vi kallar det scabelucker 🙂
Krabbelurer är ju så gott!
Önskar att jag var lika flitig i köket som dig. Har totalt tappat all inspo för matlagning!
Så glad över din blogg! Stort Tack för all inspiration du ger!!
/ malinedlund.blogg.se
😀
Oj det lät gott! 😀
mina blev lite torra, med rikligt med lufthål. Vad gör jag fel?
Går det att byta ut vetemjölet mot mandelmjöl? Kanske vända dom i kokos i stället för socker
Ungefär hur många krabbelurer blir det av en sats?
hej! Är det lingon sylt eller typ hallon sylt eller något du använder till?
Det går bra med vilket som. Jag tycker hallonsylt är godast 🙂
hej! Måste bara säga att jag prövat många utav dina recept och är supernöjd. Bra tips och bra recept! Tack för en kanonblogg!
Roligt att höra 🙂
tack
Förr när vi i familjen gjorde utflykter på vintern tog vi med oss krabbelur smet och en stekpanna och gjorde Krabbelurer över öppen eld och serverade varm chokladmjölk till ungarna älskade det
Tips
Blanda i lite frysta hallon tex i smeten så blir det extra gott å bärigt..
Är det någon som vet hur man gör glutenfria krabbelurer???
Jag har inte testat just krabbelurer men till pannkakor, amerikanska pannkakor och ugnspannkaka har jag bytt ut vetemjölet mot Semper fin mix med väldigt bra resultat 🙂
Skippa att vända i socker. Hacka istället ner en banan eller två. Och ät genom att doppa i yoghurt. Mums! Kallt/varmt banansött/yoghurt-syrligt
[…] Krabbelurer Frasiga våfflor […]
Dagens frukost, hur goda som helst ?
Wow dessa är så goda, ett tips på lite mer lyx. Adda till 3 tsk kakao. Hela familjen älskar de.
Å vilket fint brödfat, var är det köpt? ?
[…] Detta receptet är från Jennys Matblogg, original receptet hittar du här. […]
Det var mumsfillibaba!!
Går det att göra smeten kvällen innan?
Ett tips är att blanda i stekta bacontärningar, det blir lite matigt då och det går även jätte bra att ha i sur mjölk och/eller grädde och sen har vi antingen socker eller Jordgubbssylt på.
Här kallas de Bjudkakor jag gör mina så här 1 ägg 1och halv dl mjölk och strösocker lika mycket 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 3dlvetemjölblandas ihop med en slev alla ingredienser steks på stekpanna på båda sidor ca 1-2 min på var sida tills blir gyllenbruna servera ihop med vanlig sylt eller lingonsylt brukar ej vända de i socker men ursprungliga receptet gör det
Tack för tips!
Underbart härliga recept❤️