Ni är bra mycket mer aktiva på instagram märker jag 🙂
Fick massa bra tips på vad jag ska laga med min burk ajvar där. Detta är som ni märker inget jag brukar ha hemma, men köpte med mig sist från mataffären. Det lutar åt att det blir något med köttfärs till detta. Vad brukar ni laga med ajvar?
Berätta och tipsa andra i kommentarsfältet
– och vill ni ha fler tips hittar ni det på insta
@jennysmatblogg
Hoppas du kan lägga in tipsen här i bloggen också, för jag är verkligen inte aktiv på instagram. Har Instagram men är som sagt väldigt sällan inne där, tycker det är smidigare att använda dator 🙂
De tipsen jag prövar kommer på bloggen 😀
Kram
Ajvar kommer från mitt hemland och jag kan starkt tipsa om att köpa de kroatiska/bosniska/serbiska märkena som tex Podravka eller Granny’s secret när det gäller Ajvar – så otroligt mycket godare! Vi använder den som den är till grillat kött och kycklig, i grytor, i en krämig pastasås med grädde, i kalla såser blandad med ceme fraishe eller som den är på nybakat bröd. Enjoy 🙂
Ja, detta var jättegott.
kommer fortsätta köpa hemma detta. Kul när man ”hittar” nya smaksättare.
Jag brukar blanda den med crème fraiche. Göra cevapcici med pitabröd och grönsaker och ha ajvarröran som dressing. Mycket gott!
/Helen
Ps. Tack för en mycket bra och inspirerande blogg!
Mums! Låter som en god ide.
Jag gjorde järpar / köttbullar med ajvar alldeles nyss- blev riktigt gott 😀
Jag brukar göra en kassler och paprikagratäng och blanda aivar och creme fraice och toppa med fetaost. Supergott
Oj – detta låter mums.
Dock bara jag i familjen som gillar kassler…. Tack för tipset.
Kram
Måste helt klart testa dina scones! Det låter så gott med havregryn i. Ska kolla akvariet recepten också.
Puss ❤
Det tycker jag absolut att du ska.
Gott och enkelt
Puss ❤
Jag har alltid en burk Ajvar hemma, det är gott till det mesta faktiskt! 🙂 Min favoriträtt att laga med det är dock kyckling i ugnen med ajvartäcke, så vansinnigt gott
http://vardagsmatalajess.blogg.se/2013/march/ajvarkyckling-med-ugnsrostade-gronsaker.html
Låter gott.
Får kolla in receptet sen 🙂
Åh vi snackar kroatiska tillbehör 🙂 själv föredrar jag märket ”Podravka elle Mediteran” finns på city gross. Vi använder det till allt grillat, köttgrita, pitabröd, såser mm jättegott 🙂
Jag har börjat göra en kall sås med ex crème fraîche, ajvar och lite salt! Väldigt enkelt och supergott till grillat!!
Hej! Kan varmt rekommendera att göra en kall grillsås av ajvar.
1 del olivolja
1 del rödvinsvinäger
1 del flytande honung
ca ½ burk ajvar (om du tar 1 dl av varje av övriga ingridienser)
vitlök efter smak
salt & peppar
Jag lovar att det är en succé!
Lycka till 🙂
Hej Jenny !
Jag rekomenderar här ett kycklingrecept!!
Dela kycklingfilen och bryn den i ugn 10 min 200
Strimla under tiden olika paprika
Blanda cf och lite vispgrädde ( mer om du skall ha rätten till pasta el ris)
Smaksätt med ajvar , salt och peppar
När du tagit ut kycklingen lägg på paprikan och häll över blandningen över kycklingen
Toppa med feta ost
Sätt in i ugnen till det fått fin färg ca 10 – 15 min på 200 grader
Detta är såååååå gott;)
Kram
Hej!
Jag brukar blanda Aijvar med mosad fetaost, jätte gott till grillat kött!
Världens lättaste och snabbaste kyckling som också barnen gillar.
Bryn kycklingfilé, häll på matlagningsgrädde, klicka i ajvar efter smak. Låt puttra ett tag så kycklingen blir klar. Häll i majs.
Servera med pasta, ris och/eller sallad.