Det är middagar hit och dit, så himla trevligt! Och när mormor och morfar fick veta att vi skulle till Öland idag bjöd de in oss på kroppkakor. ( Mina morföräldrar och barnens pigga gammel-mormor & morfar ) Och just öländska kroppkakor är ju som ni kanske vet iallfall på min topp-trelista av bästa maträtter. Jiippi och tack tack för den inbjudan 😀
Köttgryta med smak av balsamvinäger
Barnen vill ha pommes till – och jag hade förbrett potatisgratäng.
Så det blev bägge och – mums mums.
Det här behöver du till grytan:
1 fläskytterfile
smör
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk soya
1 tsk krämig balsamvinäger
1 msk konc. oxbuljong
salt & peppar
maizena
Gör så här :
Putsa och skär filen i lagom tjocka medaljonger. Smörstek med salt och peppar, tills de fått en fin yta. Häll i vätska, soya, fond och låt sjuda tills köttet är färdigt.
Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar och red av med maizena.
Låt sjuda på svag värme i ytterligare en kvart innan du serveras.
OjOj…vad jag blir avis..ölänning som jag är fast jag har bor i Stockholm sen 20 är tillbaka. En gym maträtt ”det är bara jag i min familj”som gillar detta som sak en ölänning är jag nog trots allt..Kram till dig å Öland!