Godmoooorgon fredag.
Det är soligt och sommarvarmt ute redan nu straxt efter åtta på morgonen. Hur bra känns inte det? 🙂 Hoppas hoppas hoppas att sommaren håller i sig , så att inte resten regnar bort som förra sommaren. Sen har vi lämnat Melvin i skolan och småkusinerna som vaknade tidigt är redan ute och hoppar studsmatta. Och igår blev det grillat till middag , man vill ju liksom inte äta annat när det är fint väder.
Potatisgratäng med kryddiga kycklingspett.
Fetaostsåsen är bara för god! Testa den om ni ska grilla i helgen.
Sen kokade jag en extra het ratatouille, med chilismak- och utan aubergine för den var slut. Men det blev riktigt bra iallfall, här kommer receptet:
Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater ( chili-smak)
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar
Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 1-2 timmar och mosa lite med hjälp av en träsked.
Smaka av med salt och peppar.
Tänkte plocka ihop lite fika, och ge oss iväg på picknick:
jag , lillasyster och de små. jag bakade gräddbullar med kokos ( mums-mums) igår som vi ska packa med oss. Återkommer med de receptet om en stund.
Hoppas du får en finfin fredag 😀
Har aldrig provat göra ratatouille men måste nog göra det. Ser så gott ut! Fetaostsåsen från tidigare inlägg får bli kvällens grillsås 🙂
Finns oädligt många olika goda såser och absolut nu i sommar och grilltider. Vi gjorde en igår med cremefraiche,rivet limeskal+lite saft, honung,en vitlöksklyfta och finhackad röd spansk peppar(salt&peppar). Så gott!
Ja, klart att du måste pröva.
Både gott och enkelt 🙂
Gud vad gott det ser ut! Jag blir genast sugen på att testa ratatouille…men, vad är det för hållbarhet på det? Kommer nog bara vara jag som gillar det i familjen och känns onödigt att göra så mycket annars. Vill passa på att tacka för en väldigt inspirerande blogg, läser den varje dag! <3 Kram Jessica
Hej Jessica,
Vad kul att du vill testa ratatouille. Det är supergott!
Hållbarhet? Ingen aning men den är fortfarande god efter tre dagar i kylskåp.
Och den borde gå att frysa?! 🙂
Kram
Jösses så god den var. Den kommer vi att göra många gånger till nu i sommar. Tack för en jätte fin blogg. Har gjort så mycket gott av allt du lägger ut, tack igen!!!
Vad rolig att höra 😀 🙂
Kram