Det här behöver du :
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
150-200 gram vit toblerone
ströbröd och matfett till smörjning av form
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret och den grovhackade tobleronen. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat helt.
Åh vad god den såg ut! Synd att jag senast idag sa att det skulle vara slut på godsakerna pga allt som man redan tryckt i sig. Tror dock jag får spara det här receptet och göra det längre fram.
Spara receptet eller strunta i vågen 😀
Vilket som! Kram
åååååh, ser supergott ut, blir att prova till helgen….HÄRLIGT!
Så god den ser ut! Tror du det lika bra med ”vanlig ljus toblerone”.
Tycker det är svårt att hitta vit!
Tusen tack för en jättebra blogg som jag läser dagligen och hittar mycket inspiration från!
Hälsningar Jenny
Hacka i vilken choklad du gillar.
Men för den fina färgen i kakan kan man hacka ner bara ”vanlig vit choklad”
Hej Jenny! Jag undrar om inte du kan tipsa om hur du gör då du målar om dina möbler vita. Jag är i färd med att måla en gammal kökssoffa och stolar och undrar vilken färg och glans du använder. Tack för en vacker blogg!
Hej Victoria 😀
Och tack snälla.
Mitt bästa tips är att gå ner till din målarbutik och berätta vad du ska måla så hjälper de dig.
Grundfärg, och en halvblank vit färg brukar ge bästa resultat, sen rollar jag de stora ytorna med en möbel roller och målar med fin pensel de andra ytorna.
Lycka till.
Kram
Ser helt fantastiskt gott ut… Måste jag prova 🙂
Hej hur går jag till väga om jag vill göra den glutenfri? Vad kan jag byta ut mjölet mot och hur mycket skall man ha av det man ersätter mjölet med? Vill gärna kunna bjuda mammorna i min föräldrargrupp 🙂
Shit vad det där såg gott ut… inte okej att suktas så mycket </3 :'(
Hej Jenny!
Tack för din underbara blogg!
Jag bor i Usa (är från Mora, Sweden ;-)) och jag bakade en av dina kladdkakor för min man’s (han är amerikan) jobb-lunch och alla hans arbetkamrater var överförtjusta och sa att det var nått av det bästa dom smakat! Tack igen! Kram och ha en finfin dag!
<3
vad roligt :)