Kollar förbi som snabbast,
Ska möta upp Ingela om en liten stund vi har bokat in en bio ikväll och ska gå och kika på någon nyhet med Tom Cruise. Har inte hört mycket om den – men hoppas den är sevärd iallafall 😀 Men nu över till dagens tips om ni har lite rabarber hemma- gör egen rabarberglass.
Krämig glass gjord på kondenserad mjölk.
För er som missat receptet kommer det här igen
Det här behöver du :
500 gram färska rabarber
1 dl vatten
1 1/2 – 2 dl strösocker
6 dl vispgrädde
1 burk med kondenserad mjölk (inte kokad)
Toppa med lite finhackad rör syrlig rabarber.
Gör så här :
Ansa och skär rabarberna i små bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull, värm upp tills sockret löst sig. Häll ner rabarberna och låt sjuda i ett par minuter- tills rabarberna är mjuka. Ställ i frysen tills det svalnat / kallnat. Mixa slätt med stavmixer.
Vispa grädden så att den bildar toppar när du lyfter upp elvispen, och varva / vänd sedan ner grädde, den kondenserad mjölk och rabarberkrämen.
Häll upp i en form och ställ kallt och frys in minst 5 timmar innan servering.
Så gott.
Det är riktigt lätt och väldigt mycket godare att göra egen glass.
Hej!
Gud så gott.. Jag älskar också rabarber.. Om du har några över är det här ett fantastiskt recept på en rabarbermaräng, nästan som en paj fast inget pajskal… Tack för en fin och inspirerande blogg!
http://dailyinakitchen.com/2013/05/23/rabarbermarang-rhubarb-meringue/
Det ska jag kika på 🙂
Tack!
Mmmm denna måste jag bara testa! :0)
gud va gott!
Men åhh vad gott det ser ut!
Det ser jättegott ut! Kanske skulle ta och prova på det istället för rabarberpaj på midsommarafton 🙂
Var kommer förresten de fina skålarna ifrån?
De är från IKEA, ”egentligen ” ljuslyktor.
Men passar fint som dessertskålar:-D
Hur många personer räcker en sats glass till? 🙂 Hur stor form har du använt?
Går det bra med frusna rabarber…?
Hej, låter supergott men det är ont om rabarber på en gård i den australiensiska outbacken, går det att använda nåt annat tro?
Hej Jenny, Gillar dina fina och goda recept. Tror du att man kan använda vaniljvisp istället för grädde för att få mer smak och tillsätta mindre kondenserad mjölk? Haen underbar dag!
Prova 🙂 Det låter väldigt gott iallafall 🙂
Fick årets första rabarber av grannen. Glassmaskinen i full gång. En liten provsmakning uppllyser om att det här blir supergott.
Tack för en toppenblogg, så många bra recept. 🙂
Jag undrar hur långt innan man behöver ta ut glassen ur frysen?
Tack snälla 🙂
10 minuter innan servering.
Tack för svar. 🙂
Är en brödform (ca 1,5 liter) en lämplig form att hälla upp smeten i?
Kan svara på min egen fråga; det räcker absolut INTE med en vanlig brödform till en sats. Det blir väldigt mycket glass, två brödformar per sats är lagom.
Har gjort 3 satser i sommar. Barnens favorit glass
Låter jättegott!! Hur länge håller en sån här glass sig i frysen??
Jag undrar om det funkar med rabarber som har varit i frysen?
Det borde funka lika bra 🙂
Tack för bra recept! Behöver man skala rabarbern?
Är de sötad kondenserad mjölk eller den osötade?
Sötad
Jag hade i lite kardemumma i rabarberkompotten.Det blev SÅ GOTT!