Hej hej,
Nu är jag tillbaka hemma igen- har precis skjutsat lillasyster och familj till flyget. En vecka med sol och värme på vackra cypern, låter bra medan det regnar här i växjö idag. Här är det lite sådär lagom kvalmigt sol, mörka moln, kvavt i luften åska och regn. Men det är iallfall inte kallt, så vi har varit ute och grejat i trädgården idag jag och Nomi 🙂 Ingen ide att klippa gräset bara eftersom det regnat från och till. Det är en väldigt vacker tid nu när allt är grönt, gräsmatta, syrenerna ,björkarna och så alla fruktträd som börjat blomma. Härligt!
Middagen blev tidig idag eftersom vi ville äta med sällskapet vi skulle köra till flyget, det blev laxlåda med duchessepotatis och dill & citronsås- återkommer med de receptet om en stund.Först till efterrätten som vi gjorde: rabarberglass med rabarberna från trädgården.
Gott, sött & sådär lagom syrligt.
Det här behöver du :
500 gram färska rabarber
1 dl vatten
1 1/2 – 2 dl strösocker
6 dl vispgrädde
1 burk med kondenserad mjölk (inte kokad)
Gör så här :
Ansa och skär rabarberna i små bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull, värm upp tills sockret löst sig. Häll ner rabarberna och låt sjuda i ett par minuter- tills rabarberna är mjuka. Ställ i frysen tills det svalnat / kallnat. Mixa slätt med stavmixer.
Vispa grädden så att den bildar toppar när du lyfter upp elvispen, och varva / vänd sedan ner grädde, den kondenserad mjölk och rabarberkrämen.
Häll upp i en form och ställ kallt och frys in minst 5 timmar innan servering.
Så gott.
Det är riktigt lätt och väldigt mycket godare att göra egen glass.
Klicka här hittar ni alla mina tidigare glassrecept
Åh, den glassen är säkert väldigt god! Rabarber är så gott.
Visst är det 🙂
kram
Men åååå *dregglar och lägger som bokmärke*. Asbolut nånting för en solig helg vilket jag hoppas på till helgen.
Det tycker jag att du gör rätt i 😀
Mums! ♥
Hej! Ska man använda sötad eller osötad kondenserad mjölk?
Sötad 🙂
Varför blir min glass så hård? Eller alla glassar jag har gjort blir jätte hård 🤔