Som tidigare nämnt så är jag utsedd till en stolt ambassadör för ”the world baking day” som går av staplen söndag den 19 maj. Syftet med WBD är att skapa lite mer inspiration och glädje för att baka en extra gång, det är en dag för oss som älskar bakverk. Jag tillsammans med tre andra svenskar, av sammanlagt 100 ambassadörer, runt om i världen har skapat ett varsitt bakbidrag här för att inspirera.
Och jag har flera gånger kikat igenom alla fina bidragen och funderar på om jag ska baka denna godingtårta av : Marta Godinho – journalist och bloggare.
Jag översatte receptet till svenska
Det här behöver du :
6 st ägg
200 gram socker
300 gram choklad
200 gram margarin
70 gram majsmjöl
200 gram sötad grekisk yougurt
Färska bär : hallon , blåbär
Till glasyren :
100 gram choklad
200 gram grädde
Gör så här :
Värm ugnen till 180 ° C.Vispa äggulorna med sockret tills de blir prösa. Lägg choklad och margarin i en skål och lägg dem i ett vattenbad tills den smälter. Använd en metall eller glas skål, vispa reserverade äggvitorna tills de håller hård toppar när visparna lyfts rakt upp. Lägg majsmjöl till den porösa blandningen och rör ner chokladen. Slutligen, vänd försiktigt i de vispade äggvitorna. Grädda i en rund form (24cm diameter) med bakplåtspapper i 50 minuter.Låt den svalna innan den tas ur formen.
Skär kakan i hälften längdriktningen. Bred ut yoghurt och bären mellan dem. Sen kan du börja med glasyren : lägg chokladen och grädden i en skål och lägg den i ett vattenbad och rör tills chokladen smält. Låt det svalna och sedan täcka kakan med det. Använd resten av bären att dekorera med
***********************************************
Mums, ser inte chokladtårtan helt fantastiskt god ut!
Kika in och kolla HÄR
Lycka till !
I samarbete med Milda
Jag älskar din blogg! Blir väldigt inspirerad av den :)” :p har du översatt receptet med Google translate?… Ha en super helg 😀 kram
Jag har följt din blogg ett bra tag och blir alltid lika inspirerad. Imorgon ska det definitivt bakas någonting smarrigt och bilder ska läggas upp på bloggen! TACK för inspirationen!
Ja, jag använde google translate med en del justeringar.
Ibland översätter den lite roligt.
Igår bakade jag nr 48. En vitchoklad-tarte med blåbär. Den gillades 😉
Det är den polska bloggerskan makecookingeasier.pl som gjort den och idag har jag provat hennes jordgubbspaj – väldigt annorlunda. Ser fram emot att äta den ikväll!
OMG 😀
Din blogg är den bästa på att triggaigång smaklökarna.
Tack.