Igår eftermiddag kom barnens farmor på besök, vi fikade, skvallrade och sen grillade vi middagen, det är alltid mysigt att ha gäster och hjälpas åt att laga mat. Nu lagom till grillsäsongen så har vi nästan alltid en burk med färdig tzatziki och en gryta med ratatouille ståendes färdiga i kylen. Så det var bara spetten & potatisen att tänka på, potatisen skrubbas bara och skärs i lagom stora munsbitar och steks i en djup stekpanna med olivolja, flingsalt och lite svartpeppar.
Vi gjorde marinerade kycklingspett med råstekt potatis, tzatziki, ratatouille, färskostfyllda champinjoner och sallad. Och egen grillmarinad är busenkelt att göra själv, och mycket billigare.
Marinaden gjorde jag av :
1 dl olivolja
2 msk kinesisk soya
1 pressad vitlök
1 tsk sambal oelek eller mer2 msk sweetchilisås
salt och peppar
Gör så här:
Blanda i alla ingredienser i en skål och ställ kallt med lock i minst 5 timmar innan du ska grilla.
Trä sedan på fileerna på spetten varvat med lök och cocktailtomater.
Grilla klart och njut!
vad kul att äntligen hitta en matblogg med mat!!! hittar bara modebloggar som någon gång för länge sen skrivit ett par recept…
Mamma Mia va gott.
Din blogg är min och makens räddning . Kikar in flera ggr i veckan och norpar recept.
En undran lagar aldrig din man mat? 😉
😉 Nja , inte så ofta faktiskt.
Men han är en desstom bättre på att diska och dammsuga 😀
Hej Jenny!
Härligt med grillsäsong! Tänkte göra nån god middag på grillen på lördag när det vankas gäster och Eurovision. 🙂
Tack för en trevlig blogg! Jag har själv en mat-och bakblogg, fantastiskt roligt är det!
Mvh
Hannah
Du har säkert skrivit ut det förut men jag måste missat det, önskar gärna recept på din ratatouille oxå.
Ha det bäst
anette
Varsågod :
http://www.femme.se/jennysmatblogg/2013/03/23/ratatouille-2/
Åh vad smaskigt det såg ut!! tack för många goda recept!!
Kram!!
Måste måste måste göra din tzatziki nästa grillning!
En annan god sås till grillat är cremefraiche, färsk finhackad basilika,vitlök och en massa riven parmesan!
Ha en fin kväll!
Tack för tipset annelie
Hej! Vi provade champinjonerna förra veckan. Så enkelt och så gott!!
Testade din marinad och den blev jätteuppskattad av alla, kommer aldrig mer att köpa fördigmarinad!
Tack för en väldigt bra blogg!