God kväll,
Idag har vi inte knappt satt foten inomhus, fint väder och massa trädgårdsarbete. Gissar att jag kommer ha något ont i armarna imorgon, kallas visst träningsvärk 😉 Vi har klippt ner stora syrenhäcken och grävt upp stubbar ( väldigt tungt ) och sått in nytt gräs. Men nu har vi landat inne efter en god middag – grillmat idag igen.
Marinerad grillspett med sparris , ungsbakade klyftpotatisar goda såser med sallad.
För er som missat hur man gör den goda Ratatouillen så kommer här receptet en gång till.
Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar
Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45 minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked.Smaka av med salt och peppar
Ratatouille är ju sååå gott! Brukar göra en stor sats då och då och frysa in 🙂
Nu får jag allt skämmas.. Har aldrig ens smakat ra
Jamen då bara måste du pröva detta receptet.
Det är så gott till grillat! 🙂
Ja, man behöver påminnas om bortglömda tillbehör ibland. Härligt att sommaren och våren kom samtidigt!
Vad är det för sås du gjort till? 🙂
Ratatouille som receptet på inlägget och tzatziki – du hittar receptet om du söker på sidan ( till höger om bloggen i sökrutan )