Sopplunch blir det för mej idag, jag får passa på medan barnen är i skola och förskolan. Spenatsoppa är nämligen inget som de jublar över – men jag tycker att det är så gott. Detta receptet är det jag brukar använda. Och serverar med smörstekt bröd till, och kokta ägg i botten av soppan. Då blir den lite mer matig, och mättande.
Det här behöver du till 4 portioner:
500 gram spenat ( jag hade fryst )
1 gul lök
smör
5 dl vatten ( grädde – om du äter LCHF )
1 grönsaksbuljongstärning
3 dl vispgrädde
100 gram philadelphiaost
salt och peppar
Till servering :
5 hårdkokta ägg
en klick creme fraiche
smörstekta snittar
Gör så här :
Finhacka löken och fräs i smöret, vänd ner spenaten och fräs den ett par minuter under omrörning. Tillsätt lite av vätskan och låt sjuda i fem minuter. Mixa sedan soppan slät.
Häll i resten av vätska, och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda upp och red ev. av soppan med philadelphiaost om du vill ha krämigare soppa.
Smaka av med salt och peppar.
Finhacka äggen och lägg i botten av en skål, häll över soppan och servera med en klick creme fraiche och smörstekta snittar. ( Skippa brödet om du äter LCHF )
Snyggt! Älskar soppor. Vet inte varför jag inte testat spenatsoppa ännu. Men nu skall det testas!
Det gör du rätt i 🙂
Vilken fantastisk blogg jag hittat. Här stannar jag kvar 🙂
Du är så välkommen.
Kram
Spenatsoppa är gott, det påminner mig om att jag skall ut och leta nässlor till helgen. För nu är det dags för den årliga nässelsoppan, så gott!
Så gott med spenatsoppa! Och ännu godare med nässelsoppa! Kan nog vara jordens bästa snabbmat 🙂
Nää våra barn jublar inte heller direkt
Du måste även prova grönkålsoppa det är snäppet ännu godare!
Har aldrig ätit – måste prova 🙂