Kladdiga muffins med citronfrosting


Creamy mudcake muffin with lemon frosting

Citronfrosting
150 gram färskost
75 gram rumsvarmt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk färskpressad citronsaft

Till cirka 15  stycken :

100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Gör kladdkakemuffinsen så här :
Ställ ugnen på 200 grader, och ställ ut formarna på en plåt.
knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna i en skål, rör om väl. Till sist smält smöret och blanda i. Häll upp 2/3 i formarna och grädda sedan i 7- 8 minuter eller.



 

Gör frostingen så här: 
Ta fram smöret i god tid, så att det blir rumsvarmt. Rör ihop alla ingredienser till en slät smet och ställ kallt i en timme innan du du spritsar kladdkakemuffinsen med frostingen.




0
Prenumerera
Notis om

22 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Åsa
11 år sedan

Alla dina Kladdkakor. Bakas i tid och otid.
Kram och tack för bästa matbloggen

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
11 år sedan

😀

RebeccaJ
11 år sedan

Åh jag älskar kladdkaka i alla dess former 🙂 Brukar göra kladdkaksmuffins, toppa med grädde, bär o citronmeliss. Blir en söt liten ”Bakelse” 🙂

jennysmatblogg
Reply to  RebeccaJ
11 år sedan

Visst blir de extra fina med lite topping 🙂

Lotta
11 år sedan

Kladdkakor i alla dess former är jag svag för. Annanas paj är ju också gott. Har kommit på att jag gillar allt som är lite kladdigt. Småkakor bakar jag inte alls ofta.

Ha en bra dag!

jennysmatblogg
Reply to  Lotta
11 år sedan

Ananaspaj – det var evigheter sedan nu.
Jättegott 😀

Åsa
11 år sedan

Så nu har jag provbakat dessa godingar.
MVG 😉

Marie
11 år sedan

Ärligt talat, margarin…. Nog är smör såväl godare som nyttigare.
Gillar din blogg mycket, fina varma bilder och bra recept (det går att byta ut margarin mot smör ;-))

jennysmatblogg
Reply to  Marie
11 år sedan

Å vad roligt att höra att du gillar bloggen 🙂

Petra
11 år sedan

Kladdkakor kan man aldrig få nog av. Jag har testat flera av dina varianter.
Just nu har det blivit mycket av den klassiska tuppkakan, sambon har blivit tokig i den.
Tack för en bra

jennysmatblogg
Reply to  Petra
11 år sedan

Tuppkaka ? Vad är det.
Recept ? 🙂

Katta
11 år sedan

Jag bakar gärna tårtor eller goda pajer. Blir så inspirerad av din underbara sida.
Har redan prövat flera recept. Alla med bästa resultat. Tack.

11 år sedan

De här godingarna gör vi ofta här hemma. 🙂

http://lisasmatochbak.se/2012/12/skrabbelucker/

jennysmatblogg
Reply to  Lisa
11 år sedan

Kul ! 🙂

Malin
10 år sedan

Tack för en underbar blogg! Jag provade att göra dessa idag men min frosting är för lös och bara rinner av. :/ Vad gjorde jag för fel? Hjälp tages tacksamt emot. //Malin

Jenny.W
Reply to  Malin
10 år sedan

Nej, vad kan det bero på?
Var muffinsen för varm kanske ?

Malin
Reply to  Jenny.W
10 år sedan

nä dem var helt kalla. har tom haft frostingen i kyl ett dygn men ingen förbättring. Jag gjorde dubbel satts kan det ha påverkar resultatet? :/

Julia
10 år sedan

Ska smöret till frostingen smältas?

Jenny Warsen
Reply to  Julia
10 år sedan

Nej, det ska vara rumsvarmt

Wictoria
9 år sedan

Min forsling vägrade stelna till sig, den höll sig alldeles rinnig, kan jag slänga i mer florsocker och se ifall jag får något bättre resultat tror du?

Jeanette Gunnervik
9 år sedan

Kan man kan baka dessa dagen innan eller blir frostingen konstig då? 🙂

9 år sedan

kan man använda creme fraiche istället för färskost i citronfrostingen

Nästa inlägg

Middagen i bilder

22
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x