Vilken fin dag vi haft idag, det har inte funnits tid eller vilja att sitta inne framför datorn och blogga idag. En fantastisk dag med sol, sol, sol och inte ett endaste moln på himlen – det är lite lycka det. Och valborg igår var jättetrevligt med god mat och trevligaste sällskapet. Männen stod ute och grillade lamm, kusinerna lekte och jag & lillasyster fixade såser, sallad och dukning.
Godaste tzatzikin med hasselbackspotatis blev det till det grillade.
Finns lite olika sätt att tillaga hasselbackspotatis, men jag gör som jag alltid har gjort.
Det här behöver du:
Fast potatis
rapsolja
ströbröd + flingsalt.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200- 220 grader , skala potatisen och skär dem cirka halvvägs igenom.
Jag brukar använda mig av att lägga en kniv med skaft eller skärbräda bakom så att man inte skär rätt igenom. Lägg i smord form, och pensla med rikligt med olja , strö över ströbröd och flingsalt. Ställ in i mitten på ugnen tills de är mjuka ( cirka 25- 30 minuter )
Servera genast .
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Och imorgon kommer lite middagsgäster, så jag tänkte passa på att skriva ner lilla inköpslistan redan nu ikväll så att det inte blir så stressigt, och även klura på en ny efterrätt. Tänkte bläddra igenom recepthögen och se om jag hittar något roligt 🙂
Hej!
Ja, visst är det härligt när solen tittar fram.
Har legat i solstolen på altanen i bara bikini idag, det var inte igår man kunde göra det precis….
Hoppas nu verkligen att vädret håller i sig, tycker att man blir så mycket piggare och gladare av att få lite solstrålar på sig.
Ha det gott.
Kram
Älskar hasselbackspotatis!! Kan bli riktigt sugen på det i bland!!