Det här behöver du :
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
10- 15 lakritskolor
ströbröd och matfett till smörjning av form
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret och de grovhackade lakritskolorna ( gillar du lakrits mkt kan du ta 15 kolor, och annars kan du minska ner antalet ) och rör ner i smeten.Vi hade 10 kolor i och tyckte att den var perfekt. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat.
Serveras med grädde eller glass!
Yummy! Choklad och lakrits ihop är så gott.
Visst är det 😀
KRam
Vad är det för lakritskola du använt? Kan man ta kicks??
Ja, jag hade kicks 🙂
Kan man använda rålakritspulver?
Är det små kicks som är i påsen eller de långa kicks 15 st?
Små hoppas jag 😂