Hej hej,
Men oj vad tyst det är här på bloggen idag. Hoho -finns ni kvar där ute? 😉 Jaja, ni har väl bättre saker för er att än att sitta framför datorn när solen väl titttar fram. Nu när jag hade tid att sätta mej en stund så tänkte jag skriva ner ett inlägg om Tobias fantastiska tzatziki som han brukar göra och bjuda oss på. Och ja , jag numera tjatat till mej receptet på denna. Det är ju bara så är gott med kalla såser till sommarens alla grilltallrikar och kan med fördel göras en dag eller två innan.
Guuuudagott!
Till denna tzatzikin behöver du :
1 burk med turkisk yougurt
2-3 st vitlöksklyftor
1 gurka
1 tsk salt
peppar
Gör så här :
Riv gurkan och salta den, krama ur vätskan, med hjälp av tillexempel kaffefilter.
Och rör ihop med yougurten, pressa i vitlöken och smaka av med ytterligare lite salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar innan servering.
Denna bara måste ni pröva- den är inte ens särskilt svår. Bara väldigt lätt att tycka om.
Hej hej.
Klart man e kvar 😉
Vad härligt att höra 🙂
Ja, idag har det varit fullt upp ute i trädgård. Nu en liten paus, måla naglarna och kolla datorn lite. Snart går jag in till min granne för tjejkväll med massa god mat och vin ; ), trevlig kväll till dig med. Kram kram
Å vad mysigt det låter.
Fortsatt trevlig kväll!
Kram
Din blogg är inget man hoppar över, en riktig favorit.
Har senast idag lämnat länken till en kompis som ville ha tips på en bra blogg med mycket bra recept:)
Ikväll blir det potatismuffins som du lagt ut recept på…:).
Ha en riktigt bra kväll…
Kram
åh vad roligt att höra:-D
Kram
Såklart är man kvar, är in varje dag o kikar:)
😀 😀
Hej
Ännu godare blir det om skopar bort gurkans kärnor innan man riven den på grova järnet. Jag brukar blanda rödvinsättika och olivolja i yougurten (som dom gör i Grekland) innan gurkan läggs i. Mums!
Bra tips!
Klart man är kvar :)dotter fixade körkortet :)))
Vad roligt! 😀 stort grattis till henne!
j’adore…
Jag är oxå kvar såklart!! 🙂
Hej !
Vilken härlig blogg du har 🙂
Tänkte jag skulle göra Tzatzikin , men det står en burk ….. och det finns ju olika storlekar på burkarna beroende på märke i mataffären ….
Så jag undrar vilken är det du använder ?
Mvh Catarina
Catarina : Hink 😀
Hej!
Har hittills tassat omkring på din blogg och läst, dreglat och testat en del men aldrig kommenterat! Men NU! Oj vilken blogg! Får massa inspiration! Tack! Trevlig kväll! /Sofie
Jag har fått ett tips om att även krydda tzatziki med dragon förutom vitlök, salt & peppar. Det blir supergott.
När det gäller tzatziki så brukar jag i lite olja och citronsaft för att få tzatziken något syrligare. Fick receptet en gång för länge sedan i Grekland och jag använder helst naturell yoghurt som jag tappar på vassle via ett kaffefilter under några timmar. Man får en lite fastare konsistens…även om det tar lite längre tid