Kakorna jag bakade var ”sega havresnittar med smak av kola” och de blev precis så där härligt sega och krispiga som man vill ha småkakor. Så är ni ute efter ett smarrigt recept att baka till helgen rekommenderar jag dem – går såklart att frysa in också om det blir en och annan kaka över.
Det här behöver du :
150 gram rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
1 kryddmått salt
2 msk ljus sirap
Gör så här :
Ta fram en ugnslåt med bakplåtspapper , och en skål att vispa i.
Ställ ugnen på 175 grader, och börja med att vispa smör & socker poröst. Tillsätt sedan farinsockret och ett ägg i taget under omrörning. Blanda sedan resten av de torra ingredienserna och till sist rör du ner sirapen blanda i till en jämn deg.
Dela sedan degen i 4 delar och rulla ut till stänger – lika långa som plåten. Platta till något och ställ in i mitten på ugnen i cirka 10-15 minuter ( det kan skilja lite från ugn till ugn ) Jag hade mina inne i 11 minuter- men vill man ha dem mindre sega och mer knapriga ha dem inne ett par minuter till.
Låt dem svalna något innan de skärs upp i snittar , men de ska inte hinna kallna helt.
Nomi är så obeskrivligt söt! Härligt recept 🙂
Din blogg är alltid lika trevlig att kika förbi.
Hoppas ni har en skön fredagskväll
Har precis bakat dessa och inte vart dom som på bilden..Torra och tråkiga..Inte som sirapskakor.Besviken
Oj då … Kanske får lång tid i ugnen?
Dessa är så goda! En stor favorit när vi bjuder på fika här hemma. Tack för recept <3