Nu har vi ätit en tidig middag och barnen fick välja ……. det blev tacos 🙂 Inte helt oväntat kanske… Men gott med mycket grönsaker till! Och sen efter middagen så hade alla bråttom iväg- Thelma har blivit skjutsad till stallet, Jacob på väg till fotbollen så jag och Fanny tänkte ta fram lite fika och sedan åka till lilla köpcenter en sväng- jag såg på lunchen att det var rea i flera butiker.
Recept på citronbiskvier hittar du om du klickar HÄR
Recept på biskvier ”orginal ” hittar du om du klickar HÄR
Recept på mintbiskvier hittar du om du klickar HÄR
Och receptet på nutellabiskvier hittar du HÄR
Har du provbakat någon av de olika biskvierna än?
Mmm vilka smarriga kakor. Vad är det för ett litet köpcenter:)
Ska till Växjö på fredag för shopping. Jisses vad barnen växer, allt är ju för smått!!
Ha en trevlig kväll
/Lena
Ja, så litet är ddet väl inte egentligen.
Grand Samarkand 🙂 Heter det.
Alla dina biskvier ser så sjukt goda ut! Kan man göra biskvier utan mandelmassa?
Jag har bakat nutellabiskvierna, det räcker med ett ord…FANTASTISKA! Bjöd på dom på ett kalas, gästerna slogs om de sista! 🙂
Hejhej!
Själv älskar jag päronbiskvier….åh, vattnas i munnen nu 🙂 En fråga kan man frysa biskvier?
Tack för en toppenbra blogg!
Japp, går alldeles utmärkt att frysa 🙂
Jag har provat dina citronbiskvier, och de är underbart goda! 🙂
Har funderat ett par dagar på att antingen göra en ny sats sådana, eller testa något nytt. Blåbärsbeskvierna, har jag missat det receptet?
Å vad gott med biskvier. Men var finns receptet på dom med blåbär. ÄLSKAR blåbär 🙂
Fin skjorta =)
Kram
Hej Gunilla.
Blåbärsbiskvierna blev tillslut jättegoda.
Men jag fick göra om dem så många ggr, att jag inte tycker att receptet är självklart.
Ska därför pröva fram ett nytt- återkommer om det när jag prövat:-)
Kram
jag har gjort citronbiskvierna och jag älskar dem! Har blivit min nya favvo kaka 🙂
Dom här måste ni pröva!
Dajmbiskvier
20 st
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.
Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).
Tack! Om jag ska – de låter fantastiska 😀
Hej Jenny! Jag hittade din blogg av en ren slump när jag var inne på Gekåsblogg. Måste säga att du har ett underbart hem med otroligt fin inredning. Har även provat många av dina recept. Blir väldigt nöjd varenda gång. Så nu tänkte jag prova att göra nån av alla dessa biskvier;). Älskar även din glaskupa på fat som du har här på bilden:). Vart har du köpt den?
Mvh Emma
Vad roligt att höra 🙂
Glad jag blir! Fatet och kupan kommer från blomsterlandet 🙂
Tror att det finns kvar.
Hej Jenny!
Gjorde mintbiskvierna för ett tag sedan när det var min tur att duka upp frukost på mitt jobb. De blev ordentligt omtyckta! Ska precis sätta igång och göra min andra omgång av dessa godingar!
Tack för en inspirerande blogg!
Jessica
Å vad roligt att höra <3
Kram
Kan man göra biskvier på något nöt- och mandelfritt? Tål inte det.
Hej!
Det kan du. Har ett recept på mandelfri mandelmassa om du vill? Smaka som vanlig mandelmassa nästan. Fast skiljer inte så mkt. Min moder tål inte mandel. Så har testat.