Blomkålssoppan som jag lagade häromdagen – blev en LCHF – variant. Nyttig som bara den men framför allt väldigt god.
Detta receptet är beräknat att passa för en middag för två – eller som sex stycken förätter.
Och vill man ska ka man lätt skippa baconet så har man istället en vegetarisk måltid.
Det här behöver du:
1 blomkålshuvud ( eller en påse fryst )
olivolja
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl vatten
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt & peppar
1-2 tsk sambal oelek
Garnering : knaperstekt bacon
Gör så här :
Skölj och skär blomkålen i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök & vitlök och häll ner i en djup panna med olivoljan. Fräs dem glansiga men bränn dem inte- häll i vatten , grädde, creme fraiche, buljongtärningen och blomkålen.
Nya durkslaget i gammal stil från IKEA
Låt det sjuda tills blomkålen är mjuk, stavmixa då soppan slät.
Smaka av med salt , peppar och en eller ett par tsk sambal oelek.
Toppa soppan med knaperstekt bacon.
Klart att servera.
Yummie.
Mamma Mia va gott! Middagen är räddad !!!!
😀
Sambal i har jag inte tänkt på, måste testas!
Ja, gör det, det ger lite hetta. Gott.
Tack för ett gott recept! Familjen gillade den inte men desto mer till mig då 😀
Hehe.. ja det kan ju råka vara nyttigt med grönsaker 🙂
Hej!
När du skriver grädde, är det matlagningsgrädde eller vispgrädde du menar då?
Jag använder alltid vispgrädde ?
Tack för receptet. Grymt gott!
När det står 1 vitlök, är det 1 klyfta då?
Ja, en klyfta 🙂
Hej. Smakade av en kompis som gjort efter ditt recept, super god. Så tänkte prova själv, men undrar hur den blir att frysa, blir de bara blask när man tinar den sen?