Hello ,
Ska snart sätta mig i bilen för att åka och hämta porslinet som kommit med posten, är det inte smidigt att bara kunna klicka & få allt skickat hem, så säj. Ska försöka fota det under dagen så ni kan se vilket vi valde. Och på tal om porslin, så kom jag att tänka på mat- för vi en riktigt god middag igår med blandannat råstekt potatis. Alltså på riktigt – råstekt potatis det är så underskattat, det kan vara det bästa som finns i potatisväg. Och till detta blev det en riktigt mör & saftig fläskfile, precis sommed allt kött så är det ju väldigt viktigt med temperaturen och att den får ta tid, denna stektes på låg värme till knappa 70 grader , rullades in i grillfoli och vilade i tjugominuter en halvtimme. Så detta köttet var ungefär 72 grader.
Lite fetaostsås till det som pricken över i:et- Mmmmmm.
Det var svårt att få till färgerna på bilden- så köttet ser mer rosa ut än vad det är…
Vill man steka ytterligare, kan man låta köttet stekas ett par grader till.
Detta behöver du :
fläskfile
smör
salt & peppar
Råstekt potatis :
Fast potatis
rapsolja
1/2 riven vitlöksklyfta
salt & peppar
Provencale-krydda (knorr )
Fetaostsås för recept klicka här
Gör så här:
Ställ ugnen på 120 grader ( vanlig ugn )
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskfilen runtomkring på hög värme. När den fått fin färg lägger du den i en ugnssäker form, häll över ev steksky över och ställ in i mitten av ugnen med termometer.
Skala och skiva potatisen i skivor, hetta upp en stekpanna , gärna djup med lock på , tillsammans med rapsolja efter behov. Stek på svag värme ,riv över en halv vitlök , krydda, salta , peppra och stek tills potatisen är mjuk.
När köttet uppnått 68- 70 grader ta ut och låt vila inlindat i grillfolie, skär sedan upp och servera tillsammans med potatisen.
Mums
Fantastiskt gott!!!😋❤️TACK för ett jättebra recept. Jag åt fläskfilé med råstekt potatis och fetaostsås igår på min 50:årsdag och vi alla tyckte det här var såå himla gott!😘