Gjorde egen glass i helgen när vi hade syster och hennes familj här i helgen. Och egen glass är så mycket godare än köpt (!) 😀 Så har du inte gjort det innan- så tycker jag att du ska pröva! Nu sist så gjorde jag en kolasås som jag ringlade i glassen innan vi frös den – men kan om man bättre gillar mörkare choklad göra kolasåsen med kvalitetschoklad 70 % kakao.
Brukar du göra egen glass ? Vilken smaksättning tycker du är godast?
Hemmagjorda kolasås :
2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
100 gram choklad
2 dl grädde
Till glass-smeten
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk ( sötad )
Gör så här :
Smält smöret, rör ner flocksocker och bryt ner chokladen
rör till det smält samman, häll i grädden och låt det sjuda upp. Ta bort från plattan när det börjat koka. Ställ kallt i ett par timmar innan du börjar med själva glass-smeten. Vispa grädden toppig, rör ner den (okokta ) kondenserade mjölken Och varva sedan kolasås och glass-smeten i en tex. sockerkaksform. Frys in minst fem timmar innan servereing.
Här hittar ni mina tidigare glassrecept
Hallon och daim är grymt gott!
Ja, det funkar alltid ! Gott gott gott.
Hej Jenny!
När det gäller hemgjord glass har jag ett favoritrecept som jag alltid återkommer till…. Nämligen en apelsinglass med ”cointreau” el likn likör! Vuxenglass, med andra ord! Mums!!
Hälsn Cecilia
Låter mums 😀
Ser ljuvligt gott ut! Kram
Ser smarrigt ut! En fråga bara, hur mycket glass blir det? Räcker det till 6 personer som dessert? Eller tycker du jag ska göra dubbel sats?
Maria : det räcker gott och väl till 6 personer ( som efterrätt )
Cirka 2 kulor var
Vilken choklad använde du? Typ Marabou? Jag tänkte laga denna glassen som efterrätt i helgen 🙂
Marabou – mjölkchoklad 🙂
Hej har du något recept på laktosfri kolasås ?