Redan lunchtid och jag ska snart till tandläkaren, och sen iväg och uträtta ärenden.
Blandannat handla hem till middagen ! Vad ska ni laga själva ikväll ?
Denna måndagen lagar vi fredagsmat – För Jacob & Thelma kommer hem efter en vecka hos sin pappa. Så idag blir ordningen återställd igen! 😀 Det blir fläskfile i krämigsås med pasta som står på menyn.
Ett litet middagstips om ni inte har bestämt middag är kommer här! Och paj är något som jag gillar jättemycket- men som inte bakas så ofta längre. Barnen är tyvärr inte lika förtjusta i det som vi vuxna – men för ett tag sedan gjorde vi en krämig köttfärspaj ( utan äggstanning ) och den gick hem hos hela familjen. För att få ännu mer smak brukar jag krydda pajdegen också, i detta fall med lite paprikakrydda- och cayenne- för den som gillar lite starkare mat.
Krämig köttfärspaj i frasigt skal
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt och ev. lite kryddor
Fyllningen :
600 gram köttfärs
smör
1 finhackad gullök
1 vitlök
1/2 msk torkad timjan
1 msk kalvfond
3 msk stark chilisås
1 1/2 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
1 tsk salt
1 burk med små krispiga champinjoner
Nymalen peppar
2 dl riven ost + 1/2 dl creme fraiche
Skivad tomat
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Nyp ihop pajdegen och kavla ut i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Värm upp en panna och fräs finhackad lök och vitlök glasigt i smöret. Pudra ner timjanen och vänd om , rör ner färsen och fräs tills den är klar, vänd ner fond och chilisås ( Mer eller mindre efter smak ) vänd ner creme fraiche, och philadelphiaost.Smaka av med salt och peppar Dela de små chammpinjonerna och blanda i innan du fyller pajskalet med fyllningen. Skiva tomaterna och toppa på fyllningen och rör ihop ost med creme fraiche och toppa tomaterna. Grädda tills i cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg.
Klar att serveras, och gott med lite creme fraiche.
Grymt. Tack för bästa middagstipsen 🙂
Blir kanske till att testa det här ikväll!!
Men vad jobbar du med? 🙂 jobbar du med mat eller kanske design?
Tack snälla för detta smarriga recept:)
Verkar riktigt god!
Gott gotteli-gott-gott 🙂
Bra betyg idag igen 🙂 Både från maken och våra två tonåringar.
Min 15-åriga dotter undrade idag när vi åt denna underbara pajen ,
vad det är för en fantastisk blogg jag har hittat med alla dessa
super smarriga recept.
Hon är inte mycket för paj annars …..
På återseende !!
Mvh Catarina
Å vad roligt att höra 😀
Kram
Drömde om köttfärspaj inatt (!!) så jag letade upp detta recept hos dig idag och så blev det det till middag 🙂
Supergott! Kommer vi göra flera ggr. Barnen ”gnällde” dock över champinjonerna som dom inte gillar, men jag tänkte att dom går ju lätt att peta bort. Fräste upp färska champinjoner ( för det hade vi hemma) och bytte ut 1 dl mjöl i pajdegen till grahamsmjöl.
Tack för en mycket trevlig blogg med massa inspiration!
Provade thai soppan igår, mums så gott!!
Ikväll blir det denna pajen, ser vi framemot!!
Å vad roligt att höra! 😀
Kram
Åh, den blev såå god!! Återigen, Tack!!
😀
hej
är det meningen att ost och creamfrachie fyllningen ska ligga som ett täcke över pajen??
Ja precis :))
Hej,
går denna paj att frysa ner en vecka innan man ska servera?
funkar utmärkt.
Jättegod paj men alldeles för mycket salt i receptet enligt min mening. Jag halverade och t o m det blev för mycket. Tack för många goda recept, Jenny! 🙂
Så mycket goda maträtter
kram
Hur många portioner räknar du på pajen?
Hade också velat veta hur många pajen är för? Ska nämligen ha bjudning med en pajbuffé 🙂 Tusen tack på förhand!
Hej! Jag önskar också veta hur många receptet är uträknat till, då jag ska ha det på en tjejkväll.
Hej Jenny!
Kan man göra pajen en dag före och ställa i kylen? har du något tips om att ta istället för champinjoner för en av mina gäster hatar svamp?
Vänligen Anna
Man kan hoppa svampen helt 🙂
Tack för gott recept👍.
Vi hade den på utomhuskalas. Var perfekt.
Bra och annorlunda riktigt gott recept. Modifierade lite själv eftersom jag inte hade varken creme fraiche eller chilisås hemma. Tog då sambal oelek och tomatpuré samt grekisk yoghurt. Sen dubblade jag kryddor och löken. Krispig pajbotten och allt var supergott. Blev definitivt en favorit. Kommer att använda den ex även till pasta och desto fler rätter. Tack för inspirationen.