Hej raringar,
vad roligt att läsa hur och när ni hittade hit,och kul att många av er har följt med i dessa bloggflyttar och även husrenoveringar och matlagningsteman genom åren.
Idag kommer ett recept som ni bara måste prova, lova det. Alltså att göra egen kexchoklad, varför har jag inte tänkt på det innan ? Detta är verkligen hur -gott-som-helst, och inspirationen hittade jag på bloglovin av en fin blogg : smaskelismaskens.blogspot.se. Jag såg direkt att det här är ett ”Jenny recept” jag ändrade lite grann i receptet, och så här gjorde jag mina.
Jag fick det till fem stora chokladkex, hade nog kunnat göra en till om jag hade varit lite mer sparsam med fyllningen. Sedan delade jag dem i tre delar var innan de chokladdoppades.
Det här behöver du till 5 stycken chokladkex ( 15 stycken bitar) :
20 – 24 stycken smörgåsrån
3 stycken dubbelnougat 50 gram + 50 gram mjölkchoklad
Chokladdoppas i 250 gram mjölkchoklad + 1 msk rapsolja
Gör så här :
Smält nougaten och 50 gram mjölkchoklad och bred ut på smörgåsrånen. Använd 4 rån till varje, dvs tre lager fyllningar. Ställ in dem i kylen och låt dem svalna helt innan du skär varje bit i tre delar. Smält chokladen tillsammans med en msk neutralolja, och chokladdoppa sedan kexen. Låt dem torka på ett galler.
Ställ svalt fram till servering.
Tack för receptet :))). Jag ääälskar kexchoklad! Jag hann inte göra idag men imorgon så….
Hej, kul att det smakade! -Erika (Smaskelismaskens)
Hur ställde du dem då de skulle torka efter chokladdoppet?
På ett galler 🙂
Barnen gjorde dessa. (8 och 11 år gamla) Blev supergoda!
🙂 Vad roligt
Smälter du nougaten å chokladen i vattenbad?
Hej.
Ska det vara 3 st dubbelnougat à 50 g eller 50 g ihop på 3 stycken ? Ursäkta men jag är lite trög
strunta i grammen 🙂
tre stycken dubbelnougat behöver du
Lycka till 🙂
Går dom frysa in?