Onsdag och det är dags för veckans schlagermeny! 😀
4 personer:
8 medelstora potatisar
salt
Smör
Tillbehör :
1 Rödlök
1 / 2 burk Löjrom
1 dl creme fraiche 34 %
1 knippe dill
Gör så här :
Riv potatisen grovt i en bunke, och rör i saltet. Värm upp en stekpanna med smör och
dela upp smeten på fyra , och forma varje del till en boll.
Lägg ut en på stekpannan och platta till med stekspaden- tills den blir platt – och stek ett par plättar åt gången.
När rårakorna är färdigstekta, lite gyllene och krispiga. Låt svalna något innan du lägger upp på tallrikar.
Vispa creme fraichen i en skål ( först blir den lite lös innan den tjocknar igen )
Garnera sedan rårakorna med creme fraiche, lite löjrom hackad rödlök och toppa med en dillkvist.
Klart att serveras.
Ostfylld fläskfile, med potatisgratäng och bearniesås
Fläskfile
2 msk smör
salt och peppar
100 gram philadelphiaost
Chilikrydda / alternativt en egen favoritkrydda
salt och peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader.
Rör ihop alla ingredienser till philadelphia- röran.
Putsa fileén och salta och peppra.
Hetta upp en panna med smör och bryn fläskfilen så att den får fin färg runt om.
Lägg den på en skärbräda och skär ett snitt längst hela fileen ,
fyll upp med färskosten och lägg i en ugnsform.
Gratinera i ca 40 minuter ( eller tills köttet är genomstekt )
Klart att servera !
Smulpaj med hallon- innan de gräddades i ugnen.
Och till 6 stycken minipajer ,
eller en vanlig pajform behövs detta:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
250- 300 gram hallon
ca 1/2 – 1 dl socker till bären
1- 2 msk potatismjöl
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Blanda ihop ingredinerna till pajdegen, det ska bli en gryning massa.
smörj en form med smör och lägg i bären.
Sockra och pudra över potatismjöl. Fördele sedan över degen på pajerna.
Och grädda i ca 20 minuter.
Servera sedan pajerna varma med kall vispad vaniljsås.
Mmmm så gott
Roligt att menyn uppskattas. Har fåt så många positiva mail om den.
Så det fortsätter vi med 🙂
Tack, tack för dessa supertips!!
Är helt suveränt med en 3-rätters såhär, man blir så inspirerad och nu kan man blanda och ta från flera, tack!
Och det är så himla kul och mysigt att gå in här och inte känna att det är en stämpel som många matbloggar tyvärr nu envisas med att ha eller känner sig tvingade till?(LCHF) utan att alla kan göra/laga som de vill.
Har inget emot olika livsval alls, men varför det nu skall delas in så hårt-för eller emot, allt eller inget, istället för bara recept som de är utan stämplar
De som äter enligt tex LCHF, för dem är det ju bara att ta bort/lägga till, precis som det är för oss alla som kanske inte tål eller tycker om vissa saker eller inte vill äta vissa saker för man inte mår bra av det.
Jag förstår inte varför vissa frågar om LCHF recept när det är urenkelt att bara ta bort tex riset eller smördegen och göra resten av receptet, hur svårt kan det vara kan jag tycka.
Och många bloggar har gått från att ha varit varierande och mysiga matbloggar till rena LCHF-marodörer ;O))
Och det är så himla tråkigt, alla äter vi ju som vi vill och varför skall allt delas in i fack och olika dieter, varför kan alla inte bara göra och laga den mat som de mår bra av, och låta alla göra som de vill.
Varför skall recept ha titlar som LCHF eller VV, varför inte bara skriva ett gott recept, eller ett supergott recept ?
Varför denna fackindelning på allt?
Och det är det jag älskar att du (iofs ibland skriver LCHF) men oftast så skriver du bara jättegoda recept med alla delar från vår kostcirkel(som vi andra sedan kan göra om så det passar just oss)
Nu kom jag bort från ämnet men än en gång-TACK för urmumsiga recept!!
Tack Maja, vad roligt att du trivs här. Och visst är det så – att alla äter inte efter dieter. Utan man kan välja bort eller välja till. Man gör som man vill 😀
Själv gillar jag potatis och pasta och bröd alldeles för mycket för att äta LCHF.
Ha en fortsatt fin Onsdag