Om två dagar är det alla ♥♥♥-dag ! Har ni bestämt er för någon extra god meny ? Om inte så är detta perfekta efterrätten – och plus i kansten att den går alldels utmärkt att förbereda kvällen innan. Är ni inte förtjusta i choklad, så skippa chokladen ( Själv tycker jag att det kan vara 50 / 50 choklad och pannacotta ) 😉
Detta är en krämig, len och perfekt söt efterrätt precis som den är, och toppa den med några färska bär. Mycket gott !!
Cheesecakepannacotta, 6 pers:
2 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 1/2 dl vispgrädde
1 1/4 dl socker
250 g Philadelphiaost
1 pkt frysta hallon ( cirka 200 gram )
( 2 msk nutella i botten på varje. )
Gör så här :
Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Mixa de tinade hallonen slätt och rör ihop med philadephiaosten blanda sedna ner i smeten genast och häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.
Toppa med lite färska bär.
Ni vet väl att ni gärna får låna mina matbilder och recept till era bloggar.
Glöm inte länka tillbaxs bara 😀
Vad gott det ser ut. Inte planerat någon speciell dessert ännu. Får se vad som kan slängas ihop….;)
Hej!
Jag undrar om du tinar hallonen innan du mixar dem och blandar ihop dem med philadelphiaosten? Eller gör du det när de har tinat?
Vi är sju personer, tror du detta räcker till oss eller ska jag göra dubbel sats?
Mvh Sara
Hej jag låter hallonen tina först.
Det kommer räcka och bli över om du dubblar 🙂
Provade detta recept igår, fast utan nutellan och med jordgubbar istället för hallon och med limemarinerade jordgubbar på toppen. Sååå himla gott! Tackar för ett kanonrecept 🙂
Mums- va gott det låter med lime marinerade jordgubbar! Somrigt och fräscht 🙂