Recept på Kebabkrydda

Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel

* Salt

Gör så här: 
Blanda ihop allt i en glasburk och förvara sedan bland de andra kryddorna.
* När köttet/ kycklingen nästan är färdigstekt så saltar man också lite.

3
Prenumerera
Notis om


6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
10 år sedan

Hej Jenny
jag gjorde denna kryddblandningen till kycklingkebaben, men den blev väldigt stark tyckte övriga familjen. En fråga jag har är , för jag hade inte chilipulver hemma så jag tog chiliflakes (dock något mindre mängd än vad du angett) om det är starkare med chiliflakes än pulver????

M V H Annika

Rob Alf
Reply to  Annika
9 år sedan

Chiliflakes är betydlig starkare än pulvret. Flakes är med kärnor (där all hetta sitter) medan själva pulvret görs på skalet när det är torkat.

sara
9 år sedan

hej detta måste jagtesta men hur mycket salt tar du ungefär

Inga-Lill Engholm Larsson
4 år sedan

Jättegott, jag köper aldrig mer färdig kebabkrydda =)

Mika
4 år sedan

Jättegod kryddblandning.
Jag använde chilipeppar, la till 1tsk cayenne samt la till 1tsk salt i blandningen, funkar bra till kyckling bl.a.

Johanna
1 år sedan

Hur mycket kött räcker denna blandningen till? 🙂

Nästa inlägg

Kalas-söndag

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...