Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
* Salt
Gör så här:
Blanda ihop allt i en glasburk och förvara sedan bland de andra kryddorna.
* När köttet/ kycklingen nästan är färdigstekt så saltar man också lite.
Hej Jenny
jag gjorde denna kryddblandningen till kycklingkebaben, men den blev väldigt stark tyckte övriga familjen. En fråga jag har är , för jag hade inte chilipulver hemma så jag tog chiliflakes (dock något mindre mängd än vad du angett) om det är starkare med chiliflakes än pulver????
M V H Annika
Chiliflakes är betydlig starkare än pulvret. Flakes är med kärnor (där all hetta sitter) medan själva pulvret görs på skalet när det är torkat.
hej detta måste jagtesta men hur mycket salt tar du ungefär
Jättegott, jag köper aldrig mer färdig kebabkrydda =)
Jättegod kryddblandning.
Jag använde chilipeppar, la till 1tsk cayenne samt la till 1tsk salt i blandningen, funkar bra till kyckling bl.a.
Hur mycket kött räcker denna blandningen till? 🙂