Vad roligt att ni är så många nya som hittat hit nu och provar receptet, sen såg att det nu närmar sig 3000 olika recept här på bloggen. Och fler blir det för varje dag 😀 För att lättare följa bloggen & alla nya mat- & bakrecept-uppdateringar kan ni hitta den via facebook här eller instagram : @jennysmatblogg.
Detta är ett busenkelt recept och så har man en krämig kladdkaka på ett par minuter! Me Like ♥ ♥ ♥ . Till detta bakverk behöver du inte använda ugnen heller- de här små söta muggkakorna sköter sig själva i micron.
Gillar du inte nutella är det lika gott och trycka ner en dumle eller två i smeten.
Det här behöver du till 2 st koppar :
4 msk mjöl
1/2 dl nutella
4 msk socker
3 msk Kakao
1 ägg
3 msk olja
3 msk mjölk
Serveras med lättvispad grädde, färska hallon och nougatsås
Gör så här :
Ta fram 2 koppar ( gärna någor mindre än mina ikea koppar på bilden)
Blanda ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela i kopparna. Lite mer än 3/4 – jag tycker bara det är fint om lite av chokladen bubblar över på sidorna.
Kör sedan en och en i micron på högsta styrka, Det beror såklart lite från micro till micro. men mellan 1.30 – 2 minuter. Man får prova sig fram, mina mug cakes var perfekta efter 1 minut och 40 sekunder.
Serveras genast.
Gillar man inte nutella går det jättebra att byta bort det och trycka ner ett par dumlekolor i kakan istället.
åhh mums, detta ska jag testa nästa gång vi ha min bror & hans flickvän på besök då vi alla älskar choklad 🙂
men vad för olja använder du?
Jag hade vanlig rapsolja. Men vilken neutral matolja som helst fungerar
Detta ser så gott ut! Ska den serveras varm? Isf måste väl grädden totalt smälta bort?
Hur som, detta måste jag prova!
Kram och ha en fin helg!
Ett superbra recept och bilden är så frestande! Kram
Denna måste testas. Tack för en bra sida med många goda recept
Tack för att du läser 🙂
Hej, vilket underbart väder vi har!! -16, kallt och solen skiner här i Skåne 🙂
Tack för receptet, det ser ju hur gott ut som helst!!
Trevlig fredag till dig, kramen
Kallt medn väldigt härligt vinterväder här med !
Trevlig fredag
kramar
Hej!
Det ser underbart gott ut!
Jag bedrar bara om du har tips vad man kan byta ut nutella mot om man har nötallergiker i familjen?
Hej Sara :
Du kan välja att utesluta nutellan helt. Eller ha i smält choklad/ jordnötssmör eller något annat krämigt som kan vara gott i kladdkaka.
Hej Jenny!
För en som inte tål nötter tror du det funkar med Philadelphia marabou istället för nutella ?
Hej Emma :
Det går att utesluta nutellan helt, eller ersätt den med smält choklad.
Ja… Den choklad philadelphian låter ju som om den kan fungera. Berätta gärna om resultatet blev bra 🙂
Åhh vad gott!! Ska testas ikväll, men nougatsås var hittar jag det?
Jag köpte min bland tubsåserna till glass. 🙂
Åh tack snälla för receptet…
Vad lätt det låter!
Måste testas!!!
Undra om man kan byta ut nutellan mot nötcreme (då jag har det hemma)?!?! Borde ju funka 🙂
Sen vill jag också veta vart man hittar såsen….
Kram
Lina : det går nog bra att byta ut mot det, annars kan man utesluta nutellan helt. Såsen köpte jag bland tubsåserna bland glasstillbehören.
Låter spännande! Får testas! 😀
mmmmm ser jätte gott ut 🙂
Jag läser din blogg varje dag man får såna bra tips;)
skulle gärna vilja ha receptet på dajmpaj
ha en fin helg
Ulrika receptet på daimpaj finns på bloggen, sök i sökrutan 🙂
Åh vad gott det ser ut!! Måste testa! 🙂
Shit va gott! ska prova. Vår helgfavorit är pannkakor med nutella… åt det för första gången på moevenpick resort i Tunisien. Stek pannkakor som vanligt och efter att du vänt dem första gången stryk på nutella på den gräddade sidan. Vik ihop på hälften. Servera med hallon och pudrat florsocker. Sjukt gott och lyxigt 😉
Åh vilken tur att man följer din blogg 🙂 Har allt hemma till det här goa. Får fika besök av bästa vännen snart så då blir hon glad när hon får smaka på detta.
Ok jag dör matdöden. Ser sjukt gott ut!!!!
Detta ska jag bjuda på hemma imorn som efterrätt, tror barnen kommer bli vääääääldigt nöjda. Troligtvis jag och mannen också 🙂
Hej! Klanman blanda ihop och förvara i kylen och sen köra i Microsoft precis innan servering?
Hej Jenny!
Jag provade ju att ha Philadelphia marabou istället för nutella, jag måste nog säga att jag saknade lite choklad smak så nästa gång får de bli smält choklad.
Tack för alla goda recept, du ska inte söka till Hela Sverige bakat det är antagning dit nu 😉
Kram Emma
Emma : Då ska jag inte pröva det 😉
Nutella tyckte jag var gott- viktigt sen att inte ha kladdkakan inne för länge. Den ska vara krämig 🙂
Å det där ser fantastiskt ut! Perfekt också för barnen en fredag efter skolan – smygstarta fredagsmyset utan att behöva sätta igång ugnen. Helt perfekt.
Vet du vilken effekt din micro har? Det hade hjälpt när vi ska prova fram rätt tid. (Jag kan nämligen ändra mellan 150, 300, 500 och 750W på min.)
Ja, eller hur 🙂
på min micro använder jag på full effekt. 🙂
Måste ju bara provas 🙂
Testade precis .. Det var väldigt gott fast mättande..
Vad kan jag använda istället för nutella? Sambon är nötallergier..
Jag hade tryckt ner några grovhackade dumlekolor istället 🙂
Hejsan,
Har precis testat receptet fast bytte ut nutellan mot jordnötssmör med crunch i och sen lite smulat flingsalt. Supergott! Receptet skulle säkert funka till fyra små typ glöggmuggar också. Blir ju rätt mäktigt :). I vår micro var 1min och 10 sec lagom. Den jag körde 1,5 min blev det kaka av.
Hälsn. från Åland
Hej Jenny!
Från en Warsén till en annan ;). Jag testade detta receptet idag och det var verkligen hur gott som helst!! Tusen tack för ett bra tips på en snabb sockerkick :). Mvh, Janina Warsén
Gud vilka goa o läckra recept du bjuder på
tror du det funkar att göra dom i glöggmuggar?
Det går säkert, men då får du minska ner tiden lite 🙂
hej
Gud så gott recept men va kan man byta ut ägget mot då jag är äggallergisk?
/ Marie
Hej! Går det köra i ugnen också? Saknar nämligen micro.
Spännande! funkar det med olivolja tro?
Nja, olivolja smakar lite för mkt…
åh! Perfekt nu när jag ligger sjuk… måste bara ta mig till köket 😉
Hej kan man fixade det här i ugnen tror du? Har ingen micro.!!
ser riktigt smarrigt ut!! Tänkte kolla om du tror det funkar att använda havremjölk eller sojamjölk?
Provat göra det glutenfritt? (Har provat göra flera andra av dina recept glurendrejare och det har gått finfint). ser galet gott ut!
Går den att göra i vanlig ugn??