När jag gör sallader så blandar jag gärna massa olika bladgrönsaker i salladen.
Ruccola, Mangold, Baby spenat, Batavia o.sv. o.sv. Gott är det och sen blir salladen väldigt vacker. Sen hackar jag alltid ner isbergsallad- för krispighetens skull. De gröna bladgrönsakerna är väldigt fina, men ganska mjuka, så då lyfter vanlig sallad upp det.
Sen blir det hackade tomater, gurka, massa rödlök, fetaost och hemskt gärna oliver. Tyvärr gillar ju inte resten av familjen oliver, så dessa brukar istället hamna i en skål för sig .
God mixsallad med salladskrydda.
Har du testat att lägga isbergssalladen i iskallt vatten minst en timme innan du blandar den med annat? blir ännu krispigare och godare!
Sofie : vilket bra tips. Jag vet att en kompis till mig – hon alltid hade sin färdighackade isbergssallad i kallt vatten i kylen. Och skopade upp till varje måltid. Tydligen håller den sig fräsch längre så 🙂
Jenny!
Vad använder du för salladskrydda?
Ser smakens ut:-) Önskar er en mysig fredag:-)
Hej Natalie : det är Knorrs. Jättegod 🙂
trevlig fredag !
Hej! Ser gott ut. Använder du olja och vinäger också eller har du enbart salladskrydda? Tack för en fin blogg och jättefint bilder 🙂
Hej Jenny :
Det är lite olika – men det är nästan bara jag som gillar vinäger,
så jag brukar ställa fram det när jag dukar. På bilden är det bara salladskrydda 🙂