Egen hemmagjord dip till fredagschipsen är inte helt fel. Måtten på denna är lite svårt att avgöra- det beror på hur starkt du vill ha det. ( Passar också utmärkt till en salladen, eller enchiladas som jag skrev om tidigare idag )
Grunden består av :
2 1/2 dl Gräddfil
Salt och peppar
1 stor pressad vitlök
lökpulver
Paprikapulver
Cayennepeppar
1 skvätt färskpressad citron
Gör så här :
Blanda ingredienser väl och låt stå kallt ett par timmar innan servering.
Äter du LCHF så går det bra att byta ut gräddfilen mot creme fraiche – och byt ut chipsen mot grönsaksstavar.
Kul att följa dina goda tips på stort & smått! Vill dela med mig av en god och enkel sås som passar till grönsaker, kyckling och kött men även till dip om det blir något över!
En burk creme fraiche, en köttbuljongtärning och en (el fler efter tycke) pressad vitlöksklyfta får lätt koka ihop under omrörning=klart! 🙂