God morgon vänner!
Redan fredag igen och snart är helgen här… Snart är skolledigheten slut och på tisdag börjar rutinerna & skolorna igen. Lite synd att all snön är borta – vi hade planerat att åka massa pulka, skidor och skridskor på lovet… Men vi håller tummarna på att vi får massa snö till sportlovet istället !
Vi startar denna fredagen med en riktigt gooood efterrätt. En söt pannacotta med syrlig passionsfrukt- underbar kombo!
Det här behöver du till 8 portioner :
8 dl vispgrädde
2 vaniljstång
1 dl strösocker
3 st gelatinblad
Garnering : passionsfrukt och nobless
Gör så här :
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mät upp grädde , socker i en kastrull och skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna och lägg ner både frön och stänger i kastrullen. Låt koka upp tillsammans under omrörning. När grädden kokat upp tar du bort kastrullen från plattan, kramar ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätter dem till grädden under omrörning. När de löst sig så häller du upp smeten i serveringsglas och ställer kallt, i minst fyra timmar.
Innan servering så skär du passionsfrukt och gröper ut över dem, och ett litet noblessblad.
Mums vad gott. Jag gör alltid Cheesecakepannacotta istället, såååå mycket godare. Vill du ha receptet? Kan nästan lova att du inte gör vanlig pannacotta efter det ; )
Fräscht att toppa med passionsfrukt! Kram
Cheesecake pannacotta låter ljuvligt. 🙂
Gärna recept.
Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät.
Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.
Jag brukar servera hallonsoppa eller nått annat gott till. Kan tänka mig att passionsfrukt är kanon.
Lycka till och meddela gärna vad du tycker. Har tipsat Åse (56kilo) om detta tidigare och hon förvandlade det till LCHF vänligt och gav det toppen betyg ; ).
Kram kram
Tack, det låter urgott !
Måste prövas.. Återkommer med resultatet
Kram och trevlig fredag 🙂
Hej Jenny! Kan man använda gelatinpulver istället för gelantinblad? Hur doserar jag isf? 🙂
Det kan man, det brukar stå på förpackningen hur du doserar jämfört med vanlioga gelatinblad.
Hej Jenny! Jag börjar med att säga att jag älskar din matblogg! Har testat att laga mat därifrån och bakat ganska mycket och har inte blivit besviken en enda gång! Väldigt lätta recept men så otroligt goda!
En fråga när det gäller pannacotta… Blir den dålig om den står i kylen en längre period? Tänker typ om jag för den dagen innan och sedan serverar på kvällen dagen efter? Och är hållbarhet olika för denna eller fx choklad/daim pannacotta?
Tack!
Hej Tanja,
Vad roligt att höra 😀
Pannacottan kan absolut förberedas dagen innan 🙂 Både denna och chokladpannacottan.
Hej! Får jag fråga, skall det vara en eller två vaniljstänger? Det är lite oklart i receptet.
2 stycken 🙂
gott nytt år
Hej!
Om man ska göra denna efterrätten fast bara till 4 personer hur mycket ska man ha då?
Mvh
Carolin