Det är aldrig fel med scones . Enkelt gott och lättbakat bröd utan jäst.
Hemma hos oss är det oftast Jacob som bakar frukostscones:en – detta är grundreceptet. Sedan kan man tillsätta lite vad man tycker är gott, ost, frön, knaperstekt bacon eller varför inte göra chokladscones ?
Bästa sconesreceptet :
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
100 gram smör
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör i hop de torra ingredienserna först. Rör sedan i mjölk , och tärna ner smöret och arbeta till en deg. Fördela sedan till 5- 6 olika bullar och lägg på en klädd plåt och skär ett kryss på toppen. Och grädda tills bullarna fått fin färg.
Servera genast med ost, och en god marmelad.
Scones är en favorit hemma hos oss också! Så lätta att baka och så goda 🙂 Kram
Hur länge ska dem stå i ungen?? 🙂
Beror på hur stora man gör dem.
Ha lite koll bara. de ska bli gyllene 🙂