Hej på er !
Roligt att ni ville ha receptet på kakan. Det trodde jag nästan så jag hade redan ordnat fram receptet från Jonathan mamma -och denna godiskaka kan ni inte missa!
Denna kakan kallade Karin för Josefins kaka – och det är en blandning melllan kola och choklad. Verkligen URGOOOOD
Du behöver :
200 gram smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Topping :
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljussirap
100 gram mörk choklad
Gör så här :
Ställ ugnen 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Vipsa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienser och vänd ner i smeten och rör sist ner smöret. Häll upp i en form på cirka 35*25 cm. Kakorna ska bli ganska tunna- och grädda i mitten av ugnen i cirka15- 20 minuter. Låt sedan svalna medan du gör toppingen. Koka upp grädde, socker och sirap tills smeten tjockar något, vispa / rör om under tiden. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen, rör tills allt har blivit en smidig smet. Låt svalna så att toppingen tjocknar innan du breder ut den över kakan.
Förvara sedan stå kallt .
* * * * * * * * * *
Bloggen uppdateras varje dag med mat och bakrecept- och har nu över 2000 olika( lättlagade ) recept.
Följ den gärna på facebook, klicka HÄR eller instagram : @jennysmatblogg
Den ser så där ljuvligt kladdig ut, mums! Ha en fin dag, kram!
Wow, den såg jätte god ut! Måste testas i julhelgen!
Dessa ser ju fantastiskt goda ut! Måste provas 🙂
Har precis testat dom! Ska avnjutas på jobbet imorgon!
Emmet85 : Roligt att du redan hunnit provbaka dem 🙂
Jätte goda kakor! Hur länge kan de stå i kylen innan de blir dåliga? 🙂
Jag brukar frysa in de som inte går åt- då håller de länge. Men de brukar tyvärr inte finns kvar så länge- de är goda att frys-äta 🙂
Är det varmluftstemperatur eller vanlig ugn?
Långpanna eller rund form?
Hur många grader ska kolasmeten koka till? En stund tills den tjocknat något, känns väldigt relativt… 😀
Tack för en superblogg! I lööööv it!
Denna måste ju testas 🙂
testat två andra recept från din sida som har blivit riktigt lyckade! (y) ser fram emot att få testa fler av dina recept 🙂
Hej Jenny!
Vill börja med att tacka dig för fantastiska recept som är lättlagade, super goda samt enkla recept som oftast är ingredienser som man har hemma och lätt kan slänga ihopa…
Hur många rutor blir det ungefär på en sats? 🙂
Kan man byta ut grädden mot mjölk? 🙂
Nja… tror inte att det blir bra.
Testat nu att göra glasyren på vit choklad istället då jag inte hade mörk hemma. Spännande..!
Fantastiskt goda! Men HJÄLP!!
Hur får jag toppingen att stelna, nu blev den helt rinnande så man får äta kakan med sked även efter ett dygn i kylskåp..
Tyckte att jag kokade länge (ca 10 min) men den ska kanske kokas ännu längre??
Så tacksam för svar!! 🙂
Gjorde den för första gången idag. Kokade toppingen säkert i 30 min. Blev jättegod!!!?? lät toppingen svalna lite innan jag smetade ut den på kakan. Lycka till!
Tack!!! 😀
Hej! Vad fantastiskt roligt att se att jag har fått bidra till Sveriges i särklass bästa mat- och bakblogg! 🙂
🙂 Då tackar jag så mkt för receptet.
Underbart goda! 🙂
Hur många kakor räknar du med att det blir/för hur många personer?
Hej!
Tänkte fråga hur många kakor blir det på en sats. ska nämligen baka till min klass och då valde jag dessa kakor för att se ser goda ut.
Mvh Hannah 🙂
Varmluft el vanlig ugn? 🙂
Är pösig smet porös smet? Att man ska vispa ägg å socker poröst? 🙂
Jag brukar baka med vanlig ugn. Ja det ska vispas poröst.
jag håller just på med denna kaka men ska jag smöra plåten eller ska den ligga på bakplåtspapper?
Det går bra vilket som.
Hej
Tänkte ha denna som en ”tårta” till barnens kalas men tror inte att det kommer räcka till 15 personer. Funderar på att dubbla satsen så den blir tjockare. Hade det gått tror du? Och hur länge ska den vara i ugnen då?
Tack för alla goda recept genom åren😘
Låter spännande 🙂
Men har ingen aning om tid eller resultat. Jag har aldrig provat.
Trevlig vecka <3