En julig cheesecake med smak av pepparkaka & apelsin
Pepparkaksbotten till en form på cirka 24 cm:
25-30 stycken pepparkakor 1 msk socker 50 gram smör ( Mindre om man har en mindre form )
Fyllning:
200 gram färskost ( Philadelphia ost)
3 st äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1 apelsin (skalet )
Gör så här:
Mixa pepparkakorna tills det bara blir en slätt av smulor. Smält smöret och häll i 1 msk socker o rör om tills det blandar sig. Platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och färskost i en bunke. Vispa grädde i en annan bunke- grädden ska bli fast . Vänd sedan ner grädden i äggblandningen. Riv sedna ner skalet av apelsinen i detta och rör runt det i smeten. Vänd sedan över på pepparkaksdegen och låt stå i frysen minst 4 timma innan servering. Ta fram cheesecaken ca 15- 20 minuter innan det är dags att fika.
Servera gärna med lite färsk apelsin
Så gott med pepparkakscheesecake! Hoppas ni får en fin dag i pulkabacken! Kram
Verkar jätte smarrig! Den måste testas, man kan göra den dagen innan va
Oja, flera dagar i förväg går bra:)
Tror du att det blir gott om man skulle utesluta det rivna apelsinskalet? Man kanske kan ha i mer vaniljsocker istället? Eller har du något annat förslag? 🙂
Måste man ha 3 äggulor?
Gjorde denna till julafton och den blev en succé.