Schweizernötsfudge

Galet gott julgodis och så lätt att göra!

Du behöver  :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x schweizernöt

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.
Låt svalna över natten innan du skär upp fina bitar

1
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viola i S-tuna
11 år sedan

Hej Jenny! Jag hittade hit 🙂 har läst Matplatsen sedan tidigare, jättekul att ni nu är ”på samma ställe”. Nu till helgen blir det polkabräck och vanligt knäck, kanske men bara kanske fudge oxå – har aldrig prövat att göra själv så…hm får se

SusanneSj
11 år sedan

Jag gjorde med Marabou Carribean förra året, den finns ju inte längre (tror jag).
i år har jag inte bestämt vad det blir än 😉 Schweizernöt är alltid gott 🙂 Eller kanske något med lakrits, också mycket gott.

11 år sedan

MUMS!! Det ska jag göra! Kramen

jennysmatblogg
Reply to  Åse 56kilo
11 år sedan

Åse – ja gör de. Jättegoda.

Anonymus
9 år sedan

De här receptet är super gott (:

Anonymus
9 år sedan

🙂

Anonymus
9 år sedan

Ska vara 🙂

Anonymus
9 år sedan

Mums

Maria
9 år sedan

Vansinnigt god! Mkt lätt att göra också. Har gjort samma recept med Fazers mjölkchoklad med Marianne (alltså lite mintsmak), sjukt gott det också!

Rosen
7 år sedan

Går det att frysa?

jennysmatblogg
Reply to  Rosen
7 år sedan

ja

Marie Sjostrom
2 dagar sedan

Hur förvaras den. Måste den vara I kylskåpet Eller är rums temperatur ok

Nästa inlägg

Hej och välkomna till Femme och min nya blogg

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x