Galet gott julgodis och så lätt att göra!
Du behöver :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x schweizernöt
Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ” . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25 cm.
Låt svalna över natten innan du skär upp fina bitar
Hej Jenny! Jag hittade hit 🙂 har läst Matplatsen sedan tidigare, jättekul att ni nu är ”på samma ställe”. Nu till helgen blir det polkabräck och vanligt knäck, kanske men bara kanske fudge oxå – har aldrig prövat att göra själv så…hm får se
Jag gjorde med Marabou Carribean förra året, den finns ju inte längre (tror jag).
i år har jag inte bestämt vad det blir än 😉 Schweizernöt är alltid gott 🙂 Eller kanske något med lakrits, också mycket gott.
MUMS!! Det ska jag göra! Kramen
Åse – ja gör de. Jättegoda.
De här receptet är super gott (:
🙂
Ska vara 🙂
Mums
Vansinnigt god! Mkt lätt att göra också. Har gjort samma recept med Fazers mjölkchoklad med Marianne (alltså lite mintsmak), sjukt gott det också!
Går det att frysa?
ja
Hur förvaras den. Måste den vara I kylskåpet Eller är rums temperatur ok