Juliga lingongrottor är både lättbakade och väldigt goda. Dessa bakar du lätt som en plätt och kan med fördel ätas varma – livsfarligt goda! 😀
Detta behöver du till syltgrottor:
Muffinsformar :
ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2Tsk vaniljsocker
200 gram smör
Garnering: 1 dl fast lingonsylt
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg , antingen för hand eller i matberedare. Ställ ugnen på 200 grader. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt. Grädda hallongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått lite fin färg.
Lätt som en plätt- och dessa syltgrottor kan lätt varieras med olika sylter / marmelader eller varför inte testa att baka med saffran eller kanel i degen. Gott gott gott !