Denna citronsockerkakan kan såklart piffas upp med lite glasyr eller topping om man så önskar.
Jag föredrar att äta den som en liten tårt-kompott med vispad grädde och bär.
Mumma.
Mjuk sockerkaka
Det här behöver du:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
50 gram smör
1 dl grädd-mjölk ( hälften / hälften)
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöll
2 tsk bakpulver
Citronskal av 1 citron
Smör & ströbröd till formen.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen.
Vispa socker och ägg pösigt med hjälp av elvisp. Smält smöret, häll i gräddmjölken. Blanda ihop torra ingredienserna i äggsmeten och häll i smörblandningen. Vänd om tills du fått en jämn smet. Fördela ut den i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30- 35 minuter. Jag vill ha en liten yta på min sockerkaka (kanten är ju godast ) , vill du ha den lite mjukare ta ut den innan.
Låt svalna något innan du själper upp den.
Servera sedan genast.