Gräddig oxfilepasta- kan vara en av mina top 10 bland godaste rätter. Busenkel att laga…Men dock gör den sig mindre bra på bild… haha
Det här behöver du till 4 – 5 personer :
500 gram putsad oxfile
valfri pasta
1 finriven gul lök
smör
4 dl grädde
4 msk konc. oxfond
1 tsk soya
Toppa med kokad sparris
Gör så här:
Ta fram köttet i god tid innan du börjar med maten. Skär oxfilen i tunna skav. Koka upp vattnet till pastan och salta, vänd ner oastan i vattnet.
Ta fram en kastrull för såsen och häll ner en klick med smör,riv ner löken och vänd om tills det doftar nötigt, häll ner grädden och fonden och soyan och låt sjuda upp. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs oxfile skavet bara en minut eller två, så att det får färg – vänd över såsen och låt sjuda upp tillsammans. Vänd ner den avrunna pastan i såsen och vänd om.
Servera genast !
Riv gärna över en god parmesan