Jacob önskar sig oftast hembakade frallor till frukost ( det är det bästa bröd han vet – till skillnad från Melvin som endast vill äta köpebröd) Iallafall hade vi en påse med majsfrallor kvar i frysen – så vi tinade upp några till frukosten idag. Ställ ugnen på svag värme och ställ in frallorna direkt på gallret, så blir de nästan som nybakade igen när de är färdig tinade – lite frasiga på ytan och luftiga inui.
Dessa majsbröd känns också lite extra nyttiga, trots att majsen ger ett litet sötare bröd.
Om ni missade receptet sist så kommer det här igen:
50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl
1 liten burk med majs – väl avrunnen
Doppa i : Rågmjöl
Gör så här :
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten. När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan, och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen. Använd precis så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Rör sedan ner den avrunna (!) majsen och vänd i ordentligt så att de blandar sig. Nu kan det behövas lite mer mjöl för att majsen har lite vätska med sig. Låt sedan jäsa i cirka 60 minuter. Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, doppa brödbullarna i rågmjölet och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter. Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10-15 minuter. Eller längre, jag gjorde större frallor och de behövdes gräddas något längre.
Min frukosttallrik.
Majsbröd med smör, ost , sallad och tomat och en kopp kaffe.
Ser jättegott ut 🙂
Super härlig blogg och vilka grymma bilder! Det är så roligt att läsa om det du skrivit Hjälp gärna mig att få till en dunder middag ikväll:)
Hoppas du får en toppen dag! Kram
Hej Jenny! Tack för en underbar blogg, älskar alla dina recept.
Hur många bröd blev det i detta recept?
//Lina
Hej Jenny
Älskar matbloggen och tänkte testa en hel del…men till detta recept undrar jag precis som Lina ovan, hur många bröd blir det?????
kram Lillemor
Det beror på hur stora man gör dem, det blir ungefär en plåt.
tack för din a goda recept ska baka dessa nästa gång
Hej!
Kan man använda morot istället för majs?
Tack för en inspirerande matblogg!!
Tack snälla.
Det kan man säkert. Berätta hur resultatet blev sen 🙂