Är ni inne här på bloggen för att leta tips på helgmat- då kan ni sluta leta. Vet ni hur gott det är med råstekt potatis, fläskfile och den krämigaste fetaostsåsen ? Hur-gott-som-helst. Och detta har blivit en helgfavvo här hemma – funderar på att vi ska laga detta när till middag ikväll.
När köttet uppnått 68- 70 grader ta ut och låt vila inlindat i grillfolie, skär sedan upp och servera tillsammans med potatisen.
Detta behöver du :
fläskfile
smör
salt & peppar
Råstekt potatis :
Fast potatis
rapsolja
1/2 riven vitlöksklyfta
salt & peppar
Provencale-krydda (knorr )
Fetaostsås för recept klicka här
Gör så här:
Ställ ugnen på 120 grader ( vanlig ugn )
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskfilen runtomkring på hög värme. När den fått fin färg lägger du den i en ugnssäker form, häll över ev steksky över och ställ in i mitten av ugnen med termometer. S
kala och skiva potatisen i skivor, hetta upp en stekpanna , gärna djup med lock på , tillsammans med rapsolja efter behov. Stek på svag värme ,riv över en halv vitlök , krydda, salta , peppra och stek tills potatisen är mjuk. Vänd ner ett par nävar med ruccola, gott och blir en vacker färgklickpå tallriken.