Snart dags att börja med maten – och idag blir det denna krämiga sparrisgratäng med lax till lunch, med massa räkor till!
Gott så gott så gott.
Och för er som äter efter LCHF ni hittar fler recept HÄR
Och för oss som inte räknar kolhydrater – servera denna goda gratäng med ris, potatispure eller kokt potatis.
Det här behöver du :
1 knippe med färsk grön sparris
4 portionsbitar lax
salt och peppar
2 1/2 dl grädde
200 gram philadelphiaost
1/2 dl creme fraiche
1 msk konc. hummerfond
salt & peppar
cayenne
2 dl riven ost
Toppa med skalade räkor.
Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader. Lägg ner den tinade laxfileerna i en smörjd ugnsform. Koka sparrisen halvklar, eller förväll den och lägg över laxen. Värm upp creme fraiche, philadelphiaost, fond och grädde i en kastrull, rör om då och då. Smaka av såsen med lite salt, peppar och cayennepeppar. När den sjudit på svag värme i ett par minuter så häller du den över såsen över lax/sparris. Riv över ett par deciliter ost och ställ in i mitten på ugnen. Gratineras i ca 40 minuter , eller tills laxen är klar.
Serveras genast.
Din blandning på bloggen är perfekt för mig.
Denna ska lagas imorgon.
Absolut med pressad potatis, allt för att få tag på den goda såsen:)
Åh, va gott! Vilken perfekt krämig och god gratäng. Den måste jag prova 🙂
Jag har handlat hem och ska göra denna idag. Namnam
Mums det där såg gott ut. Är inget jättefan av LCHF men det där kan jag tänka mig. Fast lite pressad potatis till skulle jag nog vilja ha 🙂
Ha en bra kväll!
Kram Christine
http://matikvadrat.se/2012/10/17/juleskum-med-posten/
Hej!
Blev länkad till din blogg och fastnade direkt. En perfekt blandning på massa olika recept som inte verkar krångliga och ser ut att vara väldigt goda!
Det recept som jag såg först och fastnade för var detta och lagade det i dag! Det va väldigt gott!
Ser fram emot att laga fler ur din samling 🙂
Kram