Kolasnittar / Pepparkakssnitt

Bakade lite småkakor och tog med till syster i helgen.
Kryddade dem med pepparkakskryddor, men detta går bara utesluta om man vill ha vanliga kolasnitt.

Det här behöver du :
200 gram smör
1 1/4 dl strösocker
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk sirap
2 msk vanilsocker
1 kryddmåttsalt
1 msk pepparkakskryddor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop det rumsvarma smöret och sockret. Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, pepparkakskryddor och salt i en skål. Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen. Till sist rör du ner sirapen. Knåda till en deg. Dela degen i 3 delar. Och rulla ut dem till längder. Platta meden gaffel på ytan för att platta till längderna. Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.

Kolakakorna går alldeles utmärkt att frysa in. Men är absolut godast att äta ljumna med ett glas kall mjölk.


Och  här hittar ni receptet på saffranssnitt  och här  kanelsnitt och de goda kardemummasnittarna.
Alla speciellt gott att baka nu till advent & jul.

0
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
amanda
12 år sedan

Lite mer LCHF recept tack!! 🙂

DIN BLOGG ROCKAR!

A-L
12 år sedan

Hej!
Pröva att tillsätta krossad dajm i receptet, mmm… VILKA KAKOR

Eva
12 år sedan

Hej!
Favoritkakor! Mums!

Martina
12 år sedan

Hej! Vi ska ha kalas på söndag och jag tänkte förbereda lite bak. Skulle du rekommendera att frysa in småkakor eller håller de sig bra ända, i sådana fall i kyl eller rumstemperatur?! Tack! /Martina.

jennysmatblogg
Reply to  Martina
12 år sedan

Småkakor är perfekta att frysa in:)

12 år sedan

Hej. Så glad jag blev att jag hittade din blogg 🙂
Jag har helt tappat inspirationen & ideér till matlagning just nu.
Men här fanns ju allt, från mat till gottis :p
Ska bli kul att följa!
Kram Emelie

10 år sedan

Hej
Fina o lätta recept, lagar mycket mat själv lunch o middag till minst 8 pers varje dag. Inspiration e nödvändigt…
Lite mer förrätter skulle vara jättekul om du hade recept på

Jenny Warsen
Reply to  Christina sääf
10 år sedan

Förrätter har en egen kategori 🙂 Kolla där.

carina jacobsson
10 år sedan

Hej jag undrar om smältet skall smältas till kakorna?Tack för fina recept:)

Jenny Warsen
Reply to  carina jacobsson
10 år sedan

Nej, rumsvarmt 🙂

Felicia
10 år sedan

Hej!
Jag brukar göra dessa snittar efter ett annat recept men ca 3-4 dl mjöl. Jag tyckte när jag gick efter detta recept, att degen blev lite för smulig, och den ville inte gå ihop till en deg. Smulade söder när man skulle rulla ut osv. Jag tillsatte 50g extra smör i efterhand och fick då en bättre koncistens. Blir det smuligt när du gör dessa också, eller var det något som hände med just min deg?

Tina
9 år sedan

Ungefär hur många kakor blir det på detta recept? (Förstår att det beror på, men ungefär:))

Sofia
7 år sedan

Hej. Gjort dessa nu men de flyter inte ut….. vad kan jag göra för fel?

jennysmatblogg
Reply to  Sofia
7 år sedan

Kan du mätt fel? Kanske för lite mjöl?

Nästa inlägg

Bästa receptet på pizza

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x